‘Kaas van Noord-Holland’ opgericht door Klaver Kaas en CONO Kaasmakers

Klaver Kaas en CONO Kaasmakers bouwen hun jarenlange samenwerking verder uit. Op 30 september jl richtten zij de nieuwe onderneming ‘Kaas van Noord-Holland’ op. Met ‘Kaas van Noord-Holland’ bieden zij de markt van specialiteitenkazen een breed assortiment kwaliteit kruidenkazen en geitenkaas.

‘Kaas van Noord-Holland’
De Noord-Hollandse bedrijven Klaver Kaas en CONO Kaasmakers werken al lange tijd samen op het gebied van melk en de productie van speciaalkazen. Deze samenwerking versterken zij door het oprichten van de onderneming ‘Kaas van Noord-Holland’. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om Noord-Hollandse kruidenkazen van koemelk (van Klaver en CONO-veehouders) en geitenkaas uitsluitend van geitenmelk van Klaver.

Toegevoegde waarde
Wim Betten, algemeen directeur van CONO Kaasmakers: “Met deze nieuwe samenwerking en onze organisatie ‘Kaas van Noord-Holland’ versterken wij onze positie in de markt. Wij zien kansen om een breder assortiment authentieke Noord-Hollandse speciaalkazen, die gemaakt worden in de kaasmakerij van Klaver, te bieden aan onze huidige klanten maar ook aan nieuwe klanten. Dit betekent concreet dat de specialiteitenkazen beschikbaar zijn voor de Nederlandse en buitenlandse markt.”

Kaasmakerij
Het assortiment van ‘Kaas van Noord-Holland’ wordt geproduceerd in de bestaande Klaver kaasmakerij in Winkel. En, met oog op verdere markt- en productontwikkelingen, straks ook in de nieuw te bouwen Klaver kaasmakerij langs de A7, Agriport, in de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe kaasmakerij is volgens planning in 2022 gereed voor productie.