Over ons

Onze coöperatie

De coöperatie CONO Kaasmakers bestaat al 120 jaar. Onze coöperatie van melkveehouders is toonaangevend geworden op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid, én de lekkerste kaas! Het begint bij CONO allemaal met de samenwerking tussen koeien, boeren en kaasmakers. Dat we samen streven naar de hoogste kwaliteit en respect en aandacht hebben voor elkaar is wat ons verbindt. Samen bereiken we meer dan ieder voor zich. Daarin blíjven we investeren. Samen gaan we voor positief voor toekomstige generaties, waarbij we er alles aan doen om onze wereld op een positieve manier door te geven aan de volgende generatie.

“In de afgelopen 120 jaar is onze coöperatie van melkveehouders toonaangevend geworden op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid, én de lekkerste kaas. Toonaangevend worden én blijven, doe je niet alleen. Dat doe je samen. Want zo bereiken we meer dan ieder voor zich”

-Gerben van Diepen, voorzitter Raad van Bestuur

 

Onze veehouders

Er zijn ruim 400 CONO-melkveehouders lid van de coöperatie. Elke melkveehouder is zelfstandig ondernemer. Onze leden verdienen een eerlijke melkprijs, om goed voor hun koeien en hun gezin te kunnen zorgen. En om te blijven investeren in duurzaamheid om zo hun bedrijf met alle kennis en toewijding die daarbij hoort, aan de volgende generatie door te kunnen geven.

Onze kaasmakerij

De CONO-kaasmakerij staat in de Beemster polder. En heet sinds 1929 ‘De Tijd’. Met deze naam spreken we een belofte uit: met de kaasmakerij gaan we bijdragen aan een betere wereld op een manier die past bij onze herkomst en identiteit. We blijven trouw aan onze tradities uit het verleden, zoals het roeren van de wrongel met de hand en natuurlijke rijping.
‘De Tijd’ is klimaatneutraal gecertificeerd door Climate Neutral Group. We blijven op traditionele wijze kaasmaken maar met de meest moderne, duurzame apparatuur en technieken.

Onze historie

In de Beemsterpolder, midden tussen de koeien, staat de kaasmakerij waar de kaas nog net zo wordt gemaakt als 120 jaar geleden.