Contact

Of u nu een consument, een bedrijfsvertegenwoordiger, een lid-melkveehouder bent, in de media werkt of geïnteresseerd bent in een baan, we komen graag in contact.

Contactgegevens

Bezoekadres Postadres
CONO Kaasmakers CONO Kaasmakers
Rijperweg 20 Postbus 1
1464 MB Westbeemster 1462 ZG Middenbeemster
Tel: 0299 – 68 92 00 Antwoordnummer 807
E-mail: cono@cono.nl 1440 VL Purmerend
 

 

KvK 36002299 te Alkmaar
BTW NL 001801879 B01

Hoe kun je contact met ons opnemen?

Heeft u vragen of klachten over onze producten? Wellicht is de vraag al eerder gesteld, de antwoorden op de meest voorkomende vragen vindt u terug onder veelgestelde vragen. Kunt het antwoord niet vinden of heeft specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.  U kunt alle nodige informatie vinden op veehouder.cono.nl

  We staan de pers, bloggers en andere media graag te woord. Neem contact op met Nicole van Gorp (info@cono.nl / +31 (0)299-689200) voor vragen. Download hier onze persmap voor meer informatie.

   

  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een baan bij CONO Kaasmakers. Je vindt alle informatie op onze 'Werken bij' pagina.

  Bent u op zoek naar kaas of ingrediënten om uw eindproduct te maken? Neem dan contact met ons op.   Melding maken bij zorgen

   Bij CONO hechten we veel waarde aan de samenwerkingen met dienstverleners, ketenpartners en leden melkveehouders. CONO Kaasmakers is een dynamische organisatie met een goede reputatie op het gebied van transparantie, bewustzijn, trots en integriteit op alle werkniveaus. Wanneer wij, onze medewerkers of een derde partij die ons vertegenwoordigt zich schuldig maken aan wangedrag, nodigen wij je uit je zorg te delen via onze klokkenluidersregeling.

   Hoe kunt u een melding kenbaar maken aan CONO Kaasmakers?

   1. Stuur een mail naar vertrouwenspersoon@cono.nl.
   2. Bel tussen 08:00-17.00 uur met het nummer 0299 689 200 en vraag naar de vertrouwenspersoon binnen CONO.
   3. Schrijf een (anonieme) brief naar CONO Kaasmakers, Antwoordnummer 807, 1440 VL Purmerend ter attentie van "vertrouwenspersoon".

   Veelgestelde vragen

   Het is niet mogelijk om bij CONO Kaasmakers een rondleiding te krijgen. Wij hopen u in de toekomst te mogen ontvangen in de Beemster Experience.

   Sponsoren is keuzes maken, bewuste keuzes. CONO Kaasmakers is een boerencoöperatie en ontvangt dagelijks verzoeken om een evenement, een vereniging, activiteit of goed doel te sponsoren. Wij kiezen ervoor om een aantal activiteiten voor een langere periode te ondersteunen. Zo zijn wij sponsor van Kaasmarkt Alkmaar, Kaasmarkt Edam en diverse evenementen en festivals in Nederland. Op deze manier bereiken wij met onze merken zoveel mogelijk kaas fans.

   Wij houden ons voor de overige aanvragen aan een sponsorbeleid wat je hier kunt lezen. Vanuit onze kernwaarden; Samen, Bewust, Duurzaamheid én de lekkerste kaas. Zien we graag sponsoraanvragen waarbij de nadruk ligt op: maatschappelijk betrokken, duurzaamheid en welke in lijn is met onze merkwaarden. Aanvragen kun je mailen naar sponsoring@cono.nl.

   Onze kaaswinkel is van maandag t/m zaterdag geopend van 8:00 uur tot 16:00 uur. Op zondag zijn wij gesloten.

   Al onze kazen in Nederland en België* worden gemaakt met plantaardig stremsel en zijn vegetarisch. Van Beemster kaas zijn alle leeftijden die in de winkel liggen inmiddels vegetarisch. Overige merken worden sinds maart 2021 vegetarisch geproduceerd. Het duurt dus nog even voordat alle leeftijden beschikbaar zijn onder het vegetarische label.

   *Met uitzondering van Oudendijk.

   Het maken van kaas met vegetarisch stremsel heeft geen invloed op de (h)eerlijke smaak van (onze) kazen.

   GMO-vrij heeft betrekking op het voer van de koeien. Het betekent dat er in het krachtvoer geen gebruik wordt gemaakt van genetisch gemodificeerde organismen.
   Met andere woorden: CONO-koeien eten voornamelijk gras. De melkveehouders telen zelf eerlijke grassen en gewassen, dus nimmer genetisch gemodificeerde varianten. In aanvulling op het grasrantsoen eten de koeien krachtvoer dat ook 100% GMO-vrij is. Alle grondstoffen voor het voer zijn op natuurlijke wijze geteeld. Bijna 80% van al het koeienvoer komt direct uit de regio. Alles wat de koe eet komt terug in de melk. En dus in de kaas.

   Stuur een mail naar kaaswinkel@cono.nl en zorg dat je de volledige gegevens, zoals in je bestelling, vermeldt. Geef dan ook aan wat er aan je bestelling moet veranderen en wij doen ons uiterste best om je wijziging te verwerken. Let op; om iedereen zo snel mogelijk van kaas te voorzien proberen wij bestellingen snel te verwerken. Niet elke verwerkte bestelling is nog aan te passen.

   Producten die bij de kaaswinkel zijn besteld zijn vers en kunnen niet geretourneerd worden. Heb je een klacht over je gekochte product neem dan contact op met kaaswinkel@cono.nl. Komt je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op via onze klantenservice info@beemsterkaas.nl /of bel ons op het gratis nummer 0800 – 233 67 837

   Kaas bestellen online is mogelijk. Echter is niet alles verkrijgbaar. Via www.shop.beemsterkaas.nl kun je diverse kaas- en of borrelpakketten bestellen. Daarnaast werken ze steeds meer aan het beschikbaar maken van stukken kaas.

   We helpen je graag! Bekijk allerlei handige hulpmiddelen die van jouw spreekbeurt een succes gaan maken. Kijk snel op de spreekbeurtenpagina van Beemster Kaas.

   Als het kalf wordt geboren, wordt deze op de meeste melkveebedrijven direct of na een korte tijd (enkele uren)bij de koe weggehaald en naar een speciaal kalververblijf gebracht.

   De redenen hiervoor zijn:

   1. Om een kalf als gezonde koe op te laten groeien moet deze in de eerste 24 uur voldoende biest opnemen, omdat in de eerste 24 uur de antistoffen in de biest het beste worden opgenomen door het kalf. Doordat de veehouder zelf de biest aan het kalf geeft kan hij/zij controleren of het kalf voldoende drinkt en voldoende alert en gezond is.

   2. Kalveren zijn (net als de meeste baby’s) heel kwetsbaar. Met name voor infecties. Net als bij mensen kan bijvoorbeeld diarree, een redelijk ongevaarlijke kwaal bij een volwassene, bij een kalf (levens)gevaarlijk zijn. Om deze redenen moeten kalveren op een schone en overzichtelijke plek opgroeien.

   3. Veehouders hebben aparte ruimten waar kalveren vrij van tocht en schoon op kunnen groeien tussen hun leeftijdsgenoten. Op deze wijze wordt de hygiëne goed gewaarborgd en ook het sociale aspect tussen de dieren wordt in de opfok meegenomen.

   4. Als een jong kalf tussen een koppel koeien loopt is de kans groot op vertrapping. Daarbij kunnen kalfjes in ligboxstallen (naar schatting 90 tot 95% van de stallen in Nederland) makkelijk struikelen of vast komen te zitten omdat ze wankel op de benen staan en veel kleinere hoefjes hebben. Onze stallen zijn ingericht op het hygiënisch en diervriendelijk houden van kuddes koeien. Dit is geen ideale en veilige plek voor kalfjes. Daarbij kan de koe stress krijgen, omdat zij op elk moment het kalf probeert te beschermen tegen kuddegenoten.

   5. Als een kalf enkele dagen of langer bij zijn moeder loopt is de stress groter voor beiden als het kalf wordt gescheiden en zullen zowel moeder als kalf hier meer hinder van ondervinden. Je kunt dit merken doordat kalf en koe naar elkaar gaan roepen en de koe onrustig wordt. Bij het weghalen van het kalf na de geboorte zie je over het algemeen, dat de koe zich weer rustig bij de kudde voegt en ook het kalf vertoont meestal geen stressverschijnselen.

   Piggy sparen bij de CONO Kaaswinkel

   Via uw account kunt u op de Piggy website of met de Piggy app op uw telefoon, sparen bij de CONO Kaaswinkel. Bij iedere aankoop kunt u uw Piggy spaarkaart scannen en zo sparen voor leuke aanbiedingen en items in de winkel! Bij elke bestede euro ontvangt u 1 Piggy punt.

   Kijk voor informatie op www.piggy.nl. Vragen over je account bij Piggy? Bekijk de veelgestelde vragen op de website van Piggy.

   Download de app op uw mobiel, ook dan worden punten bijgeschreven.

   Uw puntensaldo en de beloningen bekijken, kan eenvoudig op de website van Piggy via: www.customer.piggy.eu/login

   Nee, achteraf kunnen er geen Piggypunten meer worden bijgeschreven

   Nee, het is niet mogelijk om bij online bestellingen punten te sparen.

   Het aanbod wordt regelmatig aangepast met nieuwe spaardoelen. Op dit moment kunt u sparen voor:

   150 punten   | stukje Beemsterkaas van de maand (+/- 300 gram)

   300 punten   | Beemster Rugzak of een Beemster Koeltas

   500 punten   | kaaspakket t.w.v. € 25,00.

   1000 punten | kaaspakket t.w.v. € 50,00

   De Piggy spaarpunten die u bij CONO Kaaswinkel spaart kunt u alleen in de CONO Kaaswinkel verzilveren.