Onze kaasmakerij

De Tijd

De CONO-kaasmakerij staat in de Beemster polder. De CONO kaasmakerij heet sinds 1929 ‘De Tijd’. Met deze naam spreken we een belofte uit: met de kaasmakerij gaan we bijdragen aan de toekomst op een manier die past bij onze herkomst en identiteit. We blijven trouw aan onze tradities uit het verleden, zoals het roeren van de wrongel met de hand en natuurlijke rijping.
‘De Tijd’ is klimaatneutraal gecertificeerd door Climate Neutral Group en draagt bij aan de toekomst van CONO op een manier die past bij onze herkomst. We blijven op traditionele wijze kaasmaken maar met de meest moderne, duurzame apparatuur en technieken.

We gebruiken de meest moderne duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren. Dit doen we niet alleen omdat het moet, het zit diepgeworteld in ons DNA. Onze leden melkveehoudes begrijpen wat er nodig is om naar de toekomst toe het verschil te blijven maken. Bovendien hopen we op deze manier via onze kaas ook alle mensen aan het denken te zetten. Over onze wereld. Nu en voor de komende generaties.

De Beemster is een schitterende streek ten noorden van Amsterdam, die meer dan 400 jaar geleden door mensenhanden is ontstaan. Wij zijn er trots op dat onze kaasmakerij midden in deze prachtige polder staat. Op de rijke voedingsbodem van blauwe zeeklei groeit nu het sappige gras waar onze koeien de beste melk van Nederland van maken.

Duurzaam ontwerp

Er zijn tijdens de bouw van de kaasmakerij zoveel mogelijk duurzame bouwmaterialen en milieuvriendelijke bouwtechnieken gebruikt. Denk hierbij aan duurzaam glas voor een nog betere isolatie en hout wat vele malen langer meegaat. Milieubewuste en energiezuinige technologie rendabel maken was het motto tijdens de bouw. Dit is gerealiseerd middels een duurzame ijswaterinstallatie met een zeer laag energieverbruik waarmee het gehele gebouw en diverse installaties gekoeld worden.

“Elke dag maken we van de beste kwaliteit melk de lekkerste kaas. Op ambachtelijke wijze waar het kan, en met de laatste technologie waar dat moet om innovatief en duurzaam te werken.”

-Harco de Jager, Managing Director operations

Klimaatneutraal kaasmaken

CONO Kaasmakers is de eerste klimaatneutraal gegarandeerde zuivelorganisatie in Nederland gecertificeerd volgens de Climate Neutral Certification standaard. Sinds 2020 maakt CONO Kaasmakers klimaatneutraal kaas; met respect en zorg voor het milieu en het klimaat. De kaasmakerij heeft dankzij het duurzame ontwerp en de nieuwste technologieën een energiezuinig proces. Het klimaatneutraal kaasmaken is gerealiseerd door de energie die nodig is voor het maken van kaas te besparen en her te gebruiken, groen op te wekken en in te kopen bij leden melkveehouders en te compenseren.