Voorwaarden

Privacy

Over CONO

Historie

Wij werken samen in onze coöperatie op onze eigenzinnige wijze met een menselijke maat. Wij kennen al onze leden en partners persoonlijk en dagen elkaar uit om net dat stapje extra te doen. Zo blijven onze boeren het dierenwelzijn en de resultaten op hun boerderijen verbeteren. En bouwden we een klimaatneutrale kaasmakerij om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Historie

CONO Kaasmakers is in 1901 als coöperatie opgericht door een aantal veehouders uit dorpen in Noord-Holland. Door samen te werken in een coöperatie waren ze niet langer afhankelijk van handelaren. Bovendien konden zij nu meer melk verwerken tot producten die langer houdbaar waren zoals kaas en boter.

Eigenzinnig

Met de grotere invloed op de opbrengsten van hun melk door samen te werken gaven de boeren wel een stukje vrijheid als zelfstandig ondernemer op. Zou daar die beruchte eigenzinnigheid vandaan komen?

Bestuur

Alle melkveehouders in de coöperatie waren als lid ook financieel aansprakelijk. Uit de leden werd een bestuur gekozen dat toezag op het beleid. Toen de coöperatie verder groeide, werd ook een Raad van Commissarissen uit de leden gekozen. In de algemene ledenvergadering konden alle leden meepraten over de gang van zaken. En dat gaat nu nog precies zo! De boerenleden zijn dus nog steeds de baas!

CONO MEER DAN 100 JAAR

In de Beemsterpolder, midden tussen de koeien, staat de kaasmakerij waar de kaas nog net zo wordt gemaakt als 100 jaar geleden. De afgelopen 15 jaar heeft CONO Kaasmakers haar leden de hoogste melkprijs kunnen uitbetalen en ter ere van haar 100-jarig bestaan in 2001 is CONO Kaasmakers Hofleverancier geworden. De Beemsterpolder is als unieke regio in 1999 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. In november 2014 is de nieuwe duurzame kaasmakerij in de Beemster geopend door HKH Máxima.

Meet CONO's livestock farmers

Kaasmakerij De Tijd

CONO heeft in de Beemsterpolder een nieuwe kaasmakerij gebouwd. ‘De Tijd’ is klimaatneutraal gecertificeerd door Climate Neutral Group en draagt bij aan de toekomst van CONO op een manier die past bij ons erfgoed. We blijven op traditionele wijze kaasmaken maar met de meest moderne, duurzame apparatuur en technieken. Trots op onze tradities en met vertrouwen in de toekomst noemen wij deze kaasmakerij dus net als de oude: De Tijd.

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'