Lotte, National Accountmanager Retail

Lotte, National Accountmanager Retail
Werkt sinds 2019 bij CONO
Favoriete kaas: Beemster Royaal Grand Cru

‘Je doet het echt samen’

“Vroeger fietste ik dagelijks vanuit De Rijp naar school in Purmerend en kwam altijd langs CONO Kaasmakers. Zoals wij hier in de regio zeggen: ‘de CONO’. Ook kwam ik in het weekend regelmatig met mijn moeder in de prachtige oude CONO Kaaswinkel. Toen wist ik nog niet wat voor mooie, professionele organisatie er achter dat winkeltje zat en wat er allemaal komt kijken bij het maken en vermarkten van kaas.”

“Na mijn studie Small Business & Retail management heb ik eerst in Amsterdam gewerkt, tot de functie van Junior Accountmanager Retail bij CONO voorbij kwam. Even ben ik bang geweest dat door de stap van Amsterdam naar de Beemsterpolder mijn wereldje klein zou worden, maar niets is minder waar als je voor het premium en internationale A-merk Beemster kaas mag werken!”

“In mijn eerste rol als Junior Account Manager Retail ondersteunde ik de (Senior) Account Managers met het in de volle breedte ‘sales-managen’ van het Beemster merk bij alle supermarkten van Nederland. Kort hierna werd ik verantwoordelijk voor een aantal eigen supermarktorganisaties. Nu, vier jaar later, ben ik doorgegroeid naar National Account Manager Retail en mag ik een van de grootste supermarkten bedienen. In mijn huidige rol als National Account Manager bij CONO Kaasmakers maak je jaarafspraken met retailers over bijvoorbeeld volumes, prijzen, promoties en andere activaties. Hierbij zit ‘data-gedrevenheid’ absoluut in ons DNA en zijn grondige analyses onmisbaar. Laat ik dat nou een super interessant aspect van mijn werk vinden! Kortom, data helpt ons bij het maken van de juiste commerciële keuzes.”

“Dat mijn werkplek ook écht in de Beemster ligt, is fantastisch en uniek. Geen uitzicht over een grijs industrieterrein. Onze kaasmakerij en kantoor ligt in het midden van alles waar de Beemster voor staat: weilanden met koeien, authentieke stolpboerderijen en indrukkende flora en fauna. Fantastisch!”

“Werken bij CONO draait om samenwerking, voor ons als coöperatie essentieel en vanzelfsprekend. Samenwerking binnen je team maar zeker ook met andere afdelingen en partners. Het is daarbij prettig dat communicatielijnen bij CONO heel open zijn en de organisatiestructuur helder is. De meeste mensen zijn heel direct, je weet wat je aan elkaar hebt. Dat spreekt mij enorm aan. Ik ervaar de verschillende disciplines en afdelingen als zeer benaderbaar. ‘Open deuren en lage drempels’, zeg ik altijd. Men staat altijd open voor goede ideeën en je wordt gestimuleerd ze ook uit te werken. Iedereen draagt bij aan ons kwalitatief hoogstaande, oer-Hollandse product. Onze Beemster kaas.”