Goud voor ’t Kaas Lokaal bij de Gouda Cheese Awards

De kaas van ’t Kaas Lokaal is vandaag door de jury van consumenten gekozen tot winnaar in de categorie 48+ Jong bij de Gouda Cheese Awards. Dit is de eerste keer dat er kaas van ’t Kaas Lokaal ingezonden wordt.

’t Kaas Lokaal is een merk van CONO Kaasmakers. De kaas wordt met ambachtelijke elementen gemaakt, zo wordt de wrongel nog met de hand geroerd. Dat proef je natuurlijk terug in deze winnende kaas. De kaas wordt klimaatneutraal gemaakt. Deze allerlekkerste kaas is verkrijgbaar bij de winkels van CONO Kaasmakers waaronder ’t Kaas Lokaal in Ommen en Delft.

In de categorie Gouda 48+ Jong was ’t Kaas Lokaal genomineerd samen met Zaanlander van Albert Heijn en Gouda Jong Gerkesklooster van FrieslandCampina. De frisse en romige jonge kaas van ’t Kaas Lokaal kwam als winnaar uit de bus nadat Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen, culinair journalist Myra Madeleine en de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve de drie genomineerde kazen hadden geproefd.
Gouda Cheese Awards is een bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. De kazen worden hier namelijk niet technisch, maar middels een neutrale smaaktest gekeurd. Consumenten proeven en beoordelen. Alle Nederlandse kaasmerken kunnen deelnemen zolang de inzending voldoet aan het wedstrijdreglement. Na het insturen van hele kazen worden deze blind getest door een panel van consumenten. Per categorie gaan er drie finalisten door naar de eindfinale in Gouda. De winnaar mag hun kaas een jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in hun categorie.