Graskaas met Brams Natuur – aflevering 1

Wat maakt Graskaas zo bijzonder? Bram Engberts van Brams Natuur gaat op onderzoek uit. In een reeks korte video’s volgt hij het verhaal van het eerste voorjaarsgras tot in de kaasmakerij in de Beemster polder waar de lekkerste Graskaas gemaakt wordt.

Na een winter op stal mogen de koeien weer naar buiten. De eerste happen vers, mals voorjaarsgras zorgen voor iets bijzonders: graskaas. Smeuïg, zacht van smaak en vol van karakter. Een kaas die laat proeven dat de lente écht is begonnen. Bij CONO Kaasmakers geloven we in de kracht van vakmanschap, in goed zorgen voor koeien én in samenwerken met de natuur. Graskaas is daar een prachtig voorbeeld van. Voor ons is dit hét moment om het verhaal achter de kaas te delen.

Samen brengen we het boerenleven naar de consument en laten we zien hoe natuur, dierenwelzijn en 100% Noord-Hollandse weidemelk samenkomen in een kaas die de lente viert. In de samenwerking met Bram komen meerdere afleveringen voort om de iedereen mee te nemen in de aanloop naar Graskaas. Samen kunnen we ons verhaal over de natuur, biodiversiteit en natuurlijk ook onze lekkere kaas vertellen. Iets wat mooi aansluit bij Bram’s missie om Nederland groener te maken. Bram komt zelf ook uit de Beemster en dus kan hij als geen ander vertellen over al het moois dat onze polder te bieden heeft.

Bekijk de eerste aflevering op ons Youtube-kanaal!