Duurzame merken Nederland 2023

Trots! Ook dit jaar staan we weer bovenaan de lijst van de meest duurzame kaasmerken in de Sustainable Brand Index 2023, het grootste merkenonderzoek naar duurzaamheid in Nederland.

Een ruime meerderheid van de ondervraagde consumenten benoemt Beemster kaas hierin als merk dat bewust aandacht heeft voor het verduurzamen van de kaasketen en dierenwelzijn. Een mooie waardering voor de inspanningen van onze boeren, onze kaasmakers en onze collega’s, die elke dag weer de focus hebben om het maken van onze kaas en ook de kaasketen samen met onze partners verder te verduurzamen. Een signaal dat we op de goede weg zijn en ook dat er nog voldoende uitdagingen zijn. Dat moeten we samen doen, nu en naar de toekomst.

Dit betekent dat we in elk stapje in de kaasketen, van koeienbek tot winkelrek, zorg kunnen dragen voor de meest duurzame en natuurlijke methodes. Zo worden al onze kazen sinds 2020 klimaat neutraal gemaakt (gecertificeerd door de Climat Neutral Group). Staan de koeien van onze boeren zo veel mogelijk buiten, eten Beemster koeien een natuurlijk GMO-vrij rantsoen. Wordt het voer grotendeels door de boer zelf verbouwd en bestaat het uit veel eiwitrijk gras. Worden de kazen nog op ambachtelijke wijze gemaakt in onze klimaatneutrale kaasmakerij. En gebruiken we slimme technieken voor energiebesparing en groene energie. Zo komt bijvoorbeeld de helft van onze groene energie van onze boeren die dat middels zonnepanelen en windmolens opwekken op hun bedrijf.

Ook zijn we samen met onze boeren, kaasmakers, collega’s en partners dagelijks bezig om nieuwe manieren te vinden om elke stap van het kaasmaken zo duurzaam mogelijk te maken. Samen naar klimaatpositief in 2030.