Jubilarissen luiden de bel op Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 10 mei is de Alkmaarse kaasmarkt geopend met een belgeluid, verzorgd door de jubilerende collega's van CONO Kaasmakers. Een mooi moment om collega's in het zonnetje te zetten. Dit jaar tellen we maar liefst 12 jubilarissen!

Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Anjo van de Ven de jubilarissen in het Stadshuis. Iedere collega draag op eigen manier bij aan zowel het productieproces als de vermarkting van kaas. De Alkmaarse kaasmarkt en de aanwezigheid van CONO en Beemster kaas vormen dan ook een natuurlijk verlengstuk van deze verbintenis. Het is een bijzondere gelegenheid om de toewijding van de collega's in het zonnetje te zetten. Dit jaar telt de organisatie maar liefst 12 jubilarissen, waarbij zelfs een 40- en 45-jarig dienstverband wordt gevierd. Zo zijn langdurige dienstverbanden eerder norm dan uitzondering bij CONO Kaasmakers.

Op de Alkmaarse kaasmarkt heeft CONO Kaasmakers altijd een prominente aanwezigheid, waar Beemster kaas op het Waagplein volop wordt gepresenteerd. Dit gebeurt in samenwerking met kaasproducent FrieslandCampina Zijerveld. Gezamenlijk zorgen wij voor de aanwezigheid van de Goudse kazen, waardoor bezoekers van de kaasmarkt de kans krijgen om de kazen te bewonderen, te kopen en de herkomst van het product te ontdekken. Dit draagt bij aan het behoud van de eeuwenoude traditie van de kaasmarkt.

Alkmaarse Kaasmarkt

De Alkmaarse Kaasmarkt is een historische plek in Alkmaar waar de kaasmarkt op het Waagplein al sinds 1593 een traditie is. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit evenement. De kaasmarkt in Alkmaar vindt elke vrijdagochtend 10.00 - 13.00 uur plaats. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur.