Eregilde Noordhollandse kaas 2023

CONO Kaasmakers feliciteert Evert Fokker (Korver Kaas, Bodegraven) en Wim Betten (voormalig directeur CONO Kaasmakers, Westbeemster) met hun toetreding tot het Eregilde Noord-Hollandse Kaas!

Op 25 augustus 2023 heeft wethouder Anjo van de Ven vier nieuwe ambassadeurs introniseert voor Noord-Hollandse Kaas. Deze ambassadeurs treden toe tot het Eregilde Noordhollandse Kaas. Voordat de intronisatie plaatsvindt, hebben zij gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt geopend door de bel te luiden en hun bekwaamheid getoond met een proeve op de markt.

De nieuwe leden zijn Wim Betten (voormalig algemeen directeur CONO Kaasmakers, Westbeemster), Ruud Eisinga (Eisinga Kaas, Oosterwolde), Evert Fokker (Korver Kaas, Bodegraven) en Wytse Jansma (Poiesz Supermarkten B.V., Sneek). Ze worden vanwege hun bijdragen aan de Noord-Hollandse Kaas toegelaten tot het Ere-gilde.

In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noord-Hollandse Kaas opgericht. De stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noord-Hollandse kaas uit te dragen. Deelnemers in de stichting zijn de kaasproducenten CONO Kaasmakers en FrieslandCampina-Zijerveld en de gemeente Alkmaar. Jaarlijks worden vier personen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noord-Hollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot dit gilde. Inmiddels zijn al veel prominenten uit de kaashandel en -industrie geïntroniseerd.

20230825_KAASMARKT_intronisatie_002
20230825_KAASMARKT_intronisatie_014
20230825_KAASMARKT_intronisatie_006