Voorwaarden

Privacy

Werken bij Cono

Al meer dan honderd jaar doen onze veehouders en kaasmeesters hun best om op ambachtelijke wijze de lekkerste kaas te maken met echte aandacht voor mens, natuur en milieu. Dat zit in ons DNA. De beste zijn dat doe je niet alleen, dat doe je samen. Smaakvolle en eerlijke producten genieten de voorkeur van onze bewuste klanten en consumenten. Daarom strijden wij tegen smaakvervlakking, zijn we toonaangevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en gaan wij voor een eerlijke marge in de hele keten, van koe tot kaas.

Werken bij CONO Kaasmakers betekent werken in een team waarbij kwaliteit, trots, bevlogenheid en een tikkeltje eigenzinnigheid op nummer één staan. Wij zijn een informele, pragmatische en ambitieuze organisatie met een sterke focus op duurzame kwalitatieve groei. Bij CONO werken mensen met een gezonde dosis eigenwijsheid en Hollandse nuchterheid en een enorme betrokkenheid bij de kwaliteit van het eindproduct, bij de missie van de coöperatie en bij elkaar.

Wij bieden een inspirerende werkomgeving met vrijheid in een dynamische organisatie èn met ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen.

Bekijk alle vacatures

“Ik vind het leuk dat ik me als starter zo kan ontwikkelen. Dat ik de ruimte en veel verantwoordelijkheid krijg.”

Lieke – Junior Technoloog

Lees het verhaal van Lieke

“Ik vond het een eer toen ik werd gevraagd als teamleider van een verbeterproces.”

René – Voorman Expeditie

Lees het verhaal van René

"Je mag fouten maken maar je moet er wel van leren. Dat hoort bij ondernemen. Dan heb je leergeld betaald om te weten hoe het niet werkt."

Patrick – Sales Manager Foodservice & Retail Benelux

Lees het verhaal van Patrick

Werken bij Cono

Al meer dan honderd jaar doen onze veehouders en kaasmeesters hun best om op ambachtelijke wijze de lekkerste kaas te maken met echte aandacht voor mens, natuur en milieu. Dat zit in ons DNA. De beste zijn dat doe je niet alleen, dat doe je samen. Smaakvolle en eerlijke producten genieten de voorkeur van onze bewuste klanten en consumenten. Daarom strijden wij tegen smaakvervlakking, zijn we toonaangevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en gaan wij voor een eerlijke marge in de hele keten, van koe tot kaas.

Werken bij CONO Kaasmakers betekent werken in een team waarbij kwaliteit, trots, bevlogenheid en een tikkeltje eigenzinnigheid op nummer één staan. Wij zijn een informele, pragmatische en ambitieuze organisatie met een sterke focus op duurzame kwalitatieve groei. Bij CONO werken mensen met een gezonde dosis eigenwijsheid en Hollandse nuchterheid en een enorme betrokkenheid bij de kwaliteit van het eindproduct, bij de missie van de coöperatie en bij elkaar.

Wij bieden een inspirerende werkomgeving met vrijheid in een dynamische organisatie èn met ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen.

Bekijk alle vacatures

“Ik vind het leuk dat ik me als starter zo kan ontwikkelen. Dat ik de ruimte en veel verantwoordelijkheid krijg.”

Lieke – Junior Technoloog

Lees het verhaal van Lieke

“Ik vond het een eer toen ik werd gevraagd als teamleider van een verbeterproces.”

René – Voorman Expeditie

Lees het verhaal van René

"Je mag fouten maken maar je moet er wel van leren. Dat hoort bij ondernemen. Dan heb je leergeld betaald om te weten hoe het niet werkt."

Patrick – Sales Manager Foodservice & Retail Benelux

Lees het verhaal van Patrick

Vacatures

Er zijn momenteel vacatures voor:
  • +
    Functioneel Applicatie Specialist
    Bekijk Vacature

    Als Functioneel Applicatie Specialist ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren, inrichten en gebruik van de applicaties binnen CONO. Uit je contacten met de verschillende gebruikers(groepen) haal jij je input voor mogelijke verbeteringen van de applicaties.

  • +
    Beheerder Utiliteiten Technische Magazijnen
    Bekijk Vacature

    Als beheerder Utiliteiten Technische Magazijnen maak je onderdeel uit van de Technische Dienst waarbij jouw verantwoordelijkheid ligt op gebied van beheer van alle utiliteiten en de technische magazijnen. Bij CONO valt  onder utiliteiten de AWZI, stoomketels, perslucht, warmte en koude techniek. Binnen deze vakgebieden beheer jij alle technische processen. Tevens ben je verantwoordelijk voor het beheren, meten en monitoren van de verschillende water- en afvalwaterstromen en het beheren van de AWZI (waterzuivering). Hiermee lever jij een bijdrage aan het realiseren van de gestelde doelen voor milieu en energie.

  • +
    Communicatie en Event Manager
    Bekijk Vacature

    Jij bent verantwoordelijk voor onze marketingcommunicatie strategie en merk events. Samen met je team bepaal jij (mede) welke route past en welke koers er gevaren gaat worden. Met gemak maak je een analyse van online data alsmede offline communicatie en hieruit verricht je metingen. Je schrijft communicatieplannen, durft aanbevelingen te doen en zorgt ervoor dat communicatie uitingen, waaronder social media, conform het marketingcommunicatieconcept verlopen. Hier bewaak je de huisstijl en de kwaliteit van de externe uitingen.

  • +
    Projectassistent (tijdelijk 16- 24 uur) voor de periode van december 2019 / februari 2020
    Bekijk Vacature

    De kern van deze functie is de planning bijhouden en bewaken. Daarbij zorg je ervoor dat alle project informatie compleet en goed gearchiveerd is. Met jou als solide basis van het projectteam kunnen de projectleiders hun werk goed doen. Jij bent de ‘spin in het web’ die in staat is collega's te ontzorgen. Je ondersteunt de projectleiders bij de uitvoering van het project Beemster Experience en je zorgt dat je op de hoogte ben van alle belangrijke fases en elementen in het project.

X

'Bij CONO krijg ik veel ruimte als starter'

‘Ik zorg ervoor dat de kwaliteit van de kaas goed is en dat de kaas de juiste samenstelling heeft (vocht, vet, zout). Wij laten de kaas daarvoor onderzoeken en als het nodig is, sturen we bij. Melk is niet het hele jaar hetzelfde want er zijn een heleboel variabelen in het kaasproces. Zoals bijvoorbeeld wat de koeien te eten krijgen.

Elke week keuren we met twaalf collega’s van verschillende afdelingen tien kazen. Ik bepaal van te voren welke kazen we keuren, leg ze klaar, boor ze en deel ze uit. Dan volgt er een discussie over wat we ervan vinden en documenteer ik de resultaten.’

Mijn werk is heel afwisselend want ik heb met alle afdelingen binnen CONO te maken.

‘Met de kaasmakerij om op de hoogte te zijn wat daar gebeurt. Met het laboratorium voor de onderzoeksuitslagen en met de collega’s van het pakhuis die de kazen behandelen en afleveren. Als de directeur er is, loopt hij ’s morgens een rondje en vraagt iedereen hoe het gaat. Dat is bijzonder. Hij vraagt ook altijd naar de voortgang van een groot project waar ik mee bezig ben.

Ik vind het leuk dat ik me als starter zo kan ontwikkelen. Dat ik de ruimte en veel verantwoordelijkheid krijg. We beheren op onze afdeling ook de kaasrecepturen. Als het nodig is kunnen procesparameters worden aangepast. Dat kan behoorlijk mis gaan als je bijvoorbeeld een komma verkeerd zet. Ik vond het dan ook spannend toen ik dat voor het eerst mocht doen.

Hoewel ik mijn kaas altijd hier in de Beemster koop, loop ik altijd langs het kaasschap in een winkel. Dan kijk ik hoe onze kaas en die van de concurrent er bij ligt. Dat kan ik niet laten.’

X

Kwaliteit staat bij ons op nummer 1

‘Ik ben 28 jaar geleden in het pakhuis begonnen met het plakken van etiketten op de kazen. In de jaren daarna heb ik veel verschillende dingen gedaan want ik houd van afwisseling en van hard werken. Als er iets nieuws op mijn pad komt, ga ik er voor 110% tegenaan. Toen ik gevraagd werd om teamleider van een verbeterteam te worden, vond ik dat een eer. Elke dag gaan er zo’n 10.000 kazen bij ons de deur uit, dat komt neer op 600.000 kg per week. Dat is een geolied proces maar er kan wel eens een storing optreden. Door met het verbeterteam continu alert te zijn op hoe storingen ontstaan, hoe we die kunnen oplossen en processen kunnen verbeteren. Hoe minder storingen, hoe meer rust op de werkvloer. Kwaliteit staat bij ons op nummer 1.’

Bij CONO kan ik me blijven ontwikkelen

‘CONO is voor mij het perfecte bedrijf om voor te werken. Ik krijg volop kansen om me te ontwikkelen. Dat is fijn want ik houd van uitdagingen. Zo heb ik onlangs  nog een cursus ‘Zelfbewust leiderschap’ mogen volgen waar ik veel van heb geleerd en waar ik nog steeds van leer door het in de praktijk toe te passen.

Er heerst een goede werksfeer en er werken fijne collega’s. Veel van hen hebben een CONO-hart. Die zijn betrokken bij het bedrijf en werken hier al lang.’

X

Doen in plaats van praten

‘Ik kreeg bijna 3 jaar geleden de kans om foodservices internationaal van scratch af aan op te zetten. Als een blanco tekening die ik zelf mocht invullen. We liepen tegen de nodige hindernissen aan omdat Goudse kaas een slecht imago heeft in het buitenland. Iedereen mag Goudse kaas maken en daarom is de kwaliteit vaak ondermaats. Gelukkig bewijzen onze blinde proeverijen altijd dat wij fantastische kaas maken. We liggen nu dan ook in vijfsterren hotels en andere top of the bill locaties in het verre oosten en Amerika. Klanten van foodservices hebben andere wensen dan retailklanten. Die willen geen hele kazen maar plakken, puntjes, blokjes kaas of kaasbroodjes. Dat is arbeidsintensief en logistiek een flinke uitdaging. Al die inspanningen hebben wel er wel toe geleid dat we significante stappen hebben gezet in het versterken van de internationale merkbeleving en de bekendheid van Beemster kaas. Ik mag dan ook op deze voet doorgaan. Waar krijg je zo’n kans?’

Wij hebben de tijd

‘Voordat ik bij CONO kwam, heb ik bij een grote multinational in de foodbranche gewerkt waar elk kwartaal wordt gekeken of je je targets wel haalt. CONO is een organisatie die zich richt op de lange termijn. Toen ik internationaal startte met foodservices, kreeg ik daar tijd en budget voor. Daarnaast geeft het zo veel voldoening om voor onze veehouders te werken en niet voor een onbekende aandeelhouder in Amerika. Sommige veehouders ken ik persoonlijk want ik streef ernaar om twee keer per jaar een dag bij hen op het bedrijf mee te draaien.’

Echte mensen, eerlijke verhalen

‘De mensen die hier werken zijn heel open, zeggen waar het op staat. Een Noord-Hollandse nuchterheid die mij  goed bevalt. Iedereen steekt hier de handen uit de mouwen.’

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'