Voorwaarden

Privacy
12/12/2018
CONO Contact december 2018


Klik hier voor het hele artikel

21/11/2018
Nieuwe voorzitter voor CONO Kaasmakers

Evert Kremer is benoemd tot voorzitter van CONO Kaasmakers, de makers van Beemster kaas. Hij neemt per direct de functie over van Klaas Sluis, die sinds 2006 voorzitter was van de zuivelcoöperatie.

Op de ledenvergadering van 14 november jl. vond de voorzitterswisseling plaats. CONO Kaasmakers is gevestigd in de Beemster en heeft 460 leden melkveehouders en een Raad van Bestuur van 8 leden melkveehouders.

Onze meest ervaren bestuurder
“Het bestuur vindt het in deze roerige tijden noodzakelijk dat de voorzitter van onze coöperatie gepokt en gemazeld is in de zuivelwereld. Die voorzitter zien wij in Evert Kremer, sinds het jaar 2000 vicevoorzitter en vervolgens secretaris van het bestuur van CONO”, aldus aftredend voorzitter Klaas Sluis. “Ik ben blij met deze keuze en geef vol vertrouwen de voorzittershamer aan hem door.”

Algemeen Directeur Wim Betten: “Met Evert Kremer verwelkomt CONO een voorzitter met uitstekende bestuurlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten. Hij kent het zuivellandschap van binnenuit. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

De 50-jarige Kremer heeft een melkveebedrijf met 115 melkkoeien en 75 stuks jongvee te Stegeren in de gemeente Ommen. Naast het voorzitterschap van CONO is Kremer commissaris bij de Rabobank Vaart en Vechtstreek.

De coöperatieve gedachte
“Ik vind het een eer dat ik tot voorzitter ben gekozen van CONO Kaasmakers. Het is een geweldige organisatie die de lekkerste kaas maakt en op een uitstekende manier in de markt zet”, aldus Kremer.

“CONO is de afgelopen jaren enorm gegroeid, en heeft zich met zaken als de introductie van de weidegangpremie, het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy en de bouw van de nieuwe kaasmakerij onderscheidend in de zuivel getoond. Daarom wil ik de komende jaren graag leiding geven aan het bestuursteam om samen met directie, raad van commissarissen, managementteam, medewerkers en veehouders, ons succes verder uit te bouwen en te borgen. Dit in een tijd waarin steeds meer eisen worden gesteld aan onze melkveehouders. Afhankelijk van het soort bedrijf heeft dit voor iedere melkveehouder een andere impact. Dit vraagt om goede communicatie en interactie met onze leden en leveranciers.”

“Ik sta voor een sterke coöperatie met korte lijnen en inspraak van de leden. Het beste doen voor de meerderheid en daarbij rekening houden met de minderheid, dat is voor mij de coöperatieve gedachte,” stelt Kremer, “met als doel om aan onze missie te blijven voldoen: een eerlijke melkprijs voor onze melkveehouders!”

24/10/2018
CONO Kaasmakers blijft onderscheidend met doelen duurzaamheidsprogramma

Boerencoöperatie CONO Kaasmakers streeft naar een nog duurzamere productieketen op de boerderij. Het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy wordt per volgend jaar uitgebreid met als doelen blije koeien, meer gras in de bek en een beter milieu. Met deze uitbreiding kunnen de leden tot € 0,75 per 100 kilo melk aan extra premies verdienen. Om voortvarend van start te gaan geldt vanaf 2020 tevens een verbod op glyfosaat voor direct gebruik in de melkveehouderij en gaat CONO 100% GMO-vrije kaas maken. Of te wel, de CONO koeien krijgen alleen nog voer dat vrij is van glyfosaat en van genetisch gemodificeerde organismen.

Blije koeien, meer gras en een beter milieu

De CONO veehouders nemen al 10 jaar deel aan het Caring Dairy programma. Een continu verbeterprogramma voor duurzame bedrijfsvoering op de boerderij. Het aanvullende programma waarmee veehouders de extra premie kunnen behalen steunt op 3 pijlers: ‘blije koeien’, ‘meer gras’ en een ‘beter milieu’.

Bij ‘blije koeien’ hoort het streven naar maximaal weiden. Niet alleen voor melkvee, maar ook voor jongvee. Weiden hoort bij het natuurlijk gedrag van koeien en draagt daarom bij aan het welzijn. Gezonde dieren staan aan de basis van een hoge levensduur van de koeien en een laag diergeneesmiddelen gebruik. In de stal wordt het welzijn van de koeien verhoogd door onder meer de verplichte massageborstel, zachte ligbedden, en elke koe een eigen ligplaats.  

Bij het onderdeel ‘meer gras’ wordt veel vers gras in het voerrantsoen beloond. Dit valt samen met een hoge mate van zelfvoorzienendheid (eigen geteeld voer) en een lagere inkoop van bijvoorbeeld krachtvoer.Een groot aandeel blijvend grasland is goed voor de bodem en sluit nauw aan op een grasrantsoen. Agrarisch natuurbeheer en biodiversiteit zoals kruidenrijkgrasland en weidevogelbeheer wordt ook gestimuleerd en beloond. Al 50% van de CONO-leden doet al in bepaalde vorm aan agrarisch natuurbeheer.

Binnen het onderdeel ‘beter milieu’ wordt de veehouder beloond voor 100% groene stroom, een laag energiegebruik en eigen energieopwekking bijvoorbeeld door zonnepanelen. Ook behoort reductie van de broeikasgasuitstoot tot de doelen en een goede mineralen kringloop zoals stikstofbenutting, en een lage ammoniakuitstoot. Uniek is het belonen van het nu al lage gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door CONO boeren.

Duurzaam meerkeuze menu

De leden melkveehouders van CONO kunnen in dit aanvullende programma kiezen uit 18 indicatoren en daarmee stapelen. Elke indicator, zoals nog meer vers gras in het rantsoen, kan 5 cent per 100 kilo melk opleveren. Dit geld komt bovenop de € 2,75 aan huidige premie voor weidegang en Caring Dairy. Om optimaal te kunnen inspelen op veranderende wet- en regelgeving of op nieuwe marktvragen zijn de verschillende doelen zijn niet statisch, maar dynamisch opgesteld. Een einddatum voor het programma is er niet, maar voorlopig is de horizon gelegd bij 2025. Zo streeft CONO Kaasmakers naar één grote duurzame melkstroom.

Vooruit boeren

CONO heeft een naam hoog te houden op het gebied van duurzaamheid. Algemeen directeur Wim Betten: “Natuurlijk willen we niet stil blijven staan, we willen vooruit boeren. Bovendien weten wij dat er straks bepaalde wettelijke eisen op de boer afkomen. Met de aanvullingen op het duurzaamheidsprogramma willen we dat voor zijn. Ook de afnemers van onze premium kazen hebben steeds meer belangstelling voor - en baat bij de duurzame bedrijfsvoering op onze boerderijen. Wij willen de samenleving laten zien hoe goed onze boeren bezig zijn. Zij behoren tot de beste boeren ter wereld als het gaat om dierwelzijn en CO2 uitstoot en dat mag wat ons betreft wel eens wat vaker worden verteld. Als CONO blijven we ons hiermee onderscheiden, als boerencoöperatie met de lekkerste kaas, die de leden melkveehouders ook een eerlijke melkprijs garandeert!”

24/10/2018
Van de koeien naar de kazen


Klik hier voor het hele artikel

Cees Frikkee van CONO Kaasmakers wint Gouden Kaasboor
12/10/2018

Meer dan 500 kaasprofessionals, van producenten tot kaasspeciaalzaak ondernemers, hebben in Houten tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten meegedaan met het Nationaal Kaaskeur Concours. Tijdens de prijsuitreiking op 11 oktober kreeg de heer Frikkee de Gouden Kaasboor uitgereikt door Martijn Fischer. Hiermee kan hij zich met 235 punten de beste kaaskenner van Nederland noemen. Cees was voorheen Directeur Productie bij CONO Kaasmakers. In het verleden heeft CONO Kaasmakers vaak de zilveren en bronzen medaille gewonnen. Dit is de eerste Gouden Kaasboor voor CONO Kaasmakers en daar zijn we trots op!

CONO Contact september 2018
24/08/2018


Klik hier voor het hele artikel

Beemster kaas wint Foodmagazine Marketing Award
27/07/2018

Normaal gesproken staan onze koeien en onze lekkere kaas in het middelpunt van de belangstelling. Zelf staan we namelijk niet graag in de spotlights maar voor een keer maken we een uitzondering. Met het merk Beemster heeft ons Marketing en Sales team de Foodmagazine Marketing Award in de categorie Kaas in de wacht gesleept. En dat komt natuurlijk dankzij de koeien die zoveel mogelijk buiten lopen, het dierenwelzijnprogramma van de boeren en de kaas die gemaakt wordt in de duurzame kaasmakerij. En daar zijn we heel trots op!

CONO Kaasmakers stapt over op GMO-vrij voeren
12/07/2018

In 2020 gegarandeerd alle kaas GMO-vrij            

 

De volgende stap in verduurzamen bij CONO Kaasmakers, de makers van onder andere Beemster kaas, is gegarandeerd GMO-vrije kaas vanaf 2020. Voorzitter Klaas Sluis: “ Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij onze coöperatie . De koeien van onze veehouders eten voornamelijk gras. Om ze in topconditie te houden worden ze, als nodig, bijgevoerd. Onze melkveehouders schakelen nu gefaseerd om naar gecertificeerd GMO-vrij krachtvoer. Dit betekent dat er in hun voer gegarandeerd geen elementen zitten die genetisch gemodificeerd zijn. In 2020 kunnen we met trots zeggen dat al onze kaas GMO-vrij wordt gemaakt.”

 


Klik hier voor het hele artikel

CONO Contact mei 2018
01/05/2018


Klik hier voor het hele artikel

"Caring Dairy staat voor wat we willen zijn"
25/04/2018

Een interview met bestuursvoorzitter Klaas Sluis door Klaas van der Horst van Boerderij.


Klik hier voor het hele artikel

Interview met Wim Betten in Veeteelt
24/04/2018


Klik hier voor het hele artikel

CONO piekt met contante melkprijs over 2017
16/03/2018


Klik hier voor het hele artikel

CONO Contact februari 2018
16/02/2018
Ook in de stal hebben onze koeien het goed!
Ook in de stal hebben onze koeien het goed!


Klik hier voor het hele artikel

CONO Kaasmakers steunt Serious Request met Serious Cheese
12/12/2017
CONO Kaasmakers steunt Serious Request
CONO Kaasmakers steunt Serious Request


Klik hier voor het hele artikel

Kaasmakerij redden van sloophamer
29/11/2017


Klik hier voor het hele artikel

Cono voorzitter Klaas Sluis wordt Ridder
24/11/2017
Drechterlandse burgemeester Michiel Pijl reikt in het Afas-stadion in Alkmaar een lintje uit.
Drechterlandse burgemeester Michiel Pijl reikt in het Afas-stadion in Alkmaar een lintje uit.


Klik hier voor het hele artikel

Cono: meer alternatieven voor afzet
20/10/2017

Constant zijn we op zoek naar nieuwe afzetkanalen en producten.


Klik hier voor het hele artikel

Drie CONO veehouders over hun cooperatie
05/10/2017

Drie perspectieven vanuit drie generaties melkveehouders die zijn aangesloten bij CONO Kaasmakers.


Klik hier voor het hele artikel

CONO Kaasmakers start pilot voor GMO-vrije melk
22/09/2017

Noordhollands Dagblad ed. Alkmaarsche Courant Regio : Alkmaar e.o.

Datum : 15 aug 2017

 


Klik hier voor het hele artikel

Cononees in hart en nieren
22/09/2017

Zaterdag 15 juli 2017

Sinds januari 2017 is Wim Betten algemeen directeur bij CONO Kaasmakers in de Beemster.

Wim Betten; "hier heerst zo'n mooie saamhorigheid".

Stralend en trots als een pauw ontvangt Wim Betten ons in zijn fraaie directiekamer met uitzicht op de groene weiden van de Beemsterpolder.


Klik hier voor het hele artikel

Duizenden bezoekers beleven Dagje bij de boer dag!
12/05/2017

Op zondag 23 april openden negen Beemster melkveehouders hun erf en staldeuren voor het hele gezin. De deelnemende veehouders bevonden zich in de Beemster, Zuid-Schermer, Scharwoude, Katwoude, Uitdam, Akersloot, ’t Veld, Oterleek en Wieringerwerf.

De veehouders maakten er samen met vrijwilligers, CONO dag coördinatoren, verkeersbegeleiders en kaasmeisjes een hele gezellige dag van. Duizenden bezoekers maakten deze dag kennis met het melkveehoudersbedrijf.

Op elke veehouderij werden er diverse extra activiteiten voor jong en oud georganiseerd:
In Scharwoude, Zuid-Schermer en Uitdam werden families gefotografeerd door middel van greenscreen fotografie. Er zijn ruim 500 foto’s gemaakt, deze zijn te zien op facebook van Beemsterkaas.
In Zuid-Schermer werd een viertal aantal 100.000 liter koeien officieel gehuldigd door Wim Betten en Paul Hollenberg.
In Akersloot konden de kinderen diverse melkproducten proeven onder begeleiding van melksommelier Ron Dikstaal, ook konden mensen er tosti’s proeven uit de Beemsterkaas tosti truck.
In Katwoude werden er poffertjes gebakken door de World Servants, de stal rook er heerlijk!
In Oterleeken ’T Veld, werd er veel geknuffeld met kleine dieren!
In Wieringerwerf was er een springkussen en werden er verse patatjes gemaakt.
In de Beemster schilderden de bezoekers koekjes, aten ze pannenkoeken en was er een marktje.
Op alle locaties genoten de bezoekers van blokjes Beemster en broodjes Beemster kaas.

Wij bedanken alle deelnemende veehouders en de aanwezige vrijwilligers voor hun enthousiasme! Beemster kijkt terug op een succesvolle Dagje bij de boer dag!

Met Beemster de beurs op
04/04/2017

Duizenden mensen in binnen- en buitenland bezochten de afgelopen maanden onze Beemster stand van de Gulfood in Dubai tot aan onze eigen Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam.

Nieuwe Beemster producten zoals de Beemster Mosterd en Beemster Komijn in plakken werden gepresenteerd en zoals altijd het allerbelangrijkste: proeven die lekkere en eerlijke kaas.

Ons Export team (zie foto) maakt er geen geheim van dat ze van de hele wereld Beemsterfans willen maken. Dat doen ze door onze mooie verhalen te vertellen over onze duurzame melkveehouderij met dierwelzijn en milieu als speerpunten en over onze ambachtelijke manier van kaasmaken in een verder zo moderne, CO2 neutrale kaasmakerij. Als je eenmaal weet waar die heerlijke smaak vandaan komt, wil je nooit anders meer...

Mooie bijdrage Serious request kaas overhandigd door Frau Antje
23/01/2017

Ook dit jaar weer hebben de kaasliefhebbers van Nederland zich sterk gemaakt voor Serious Request met de actie Serious Cheese.

Frau Antje gedragen door twee kaasdragers brengt de mooie bijdrage van Serious Cheese naar het Glazen huis in Breda.

We zijn blij dat de actie ook dit jaar weer serieus geld heeft opgebracht en de cheque ter waarde van bijna 10.000 euro werd dan ook met enthousiasme ontvangen.

Hartelijk dank aan al onze kaasliefhebbers die dit hebben mogelijk gemaakt!
Foodspecialiteitenbeurs in Houten groot succes
29/11/2016
CONO Kaasmakers bedankt jou voor je bezoek!
CONO Kaasmakers bedankt jou voor je bezoek!

Graag willen we u bedanken voor uw bezoek aan onze stand. De Foodspecialiteiten beurs wordt elk jaar beter bezocht. Zo ook dit jaar weer met 10% meer bezoekers. Bent u nieuwsgierig naar uw foto met CONO Kaasmeester Pierre? Klik hier!

ALKMAAR, DE STAD VAN KAAS en KUSJES!
21/07/2016

Vanaf 22 Juli 2016 zal ieder bezoek aan Alkmaar een onvergetelijke ervaring worden. Geen toerist of bezoeker van deze mooie oude stad zal naar huis gaan zonder een KUSJE van de Kissing CheeseGirl.


Op vrijdag 22 Juli na de wereldberoemde Alkmaarse Kaasmarkt begon de spectaculaire onthullingsceremonie van het levensgrote bronzen beeld “KISSING CHEESEGIRL”.


Het beeld dat door CONO Kaasmakers bekend van Beemsterkaas aan de Gemeente Alkmaar werd geschonken is ontworpen door Beeldend Kunstenaar Gerard Velzeboer en uitgevoerd door Beeldhouwer Fabio Pravisani. Het standbeeld heeft een internationale allure, dat vergelijkbaar is met Manneken Pis in Brussel en de Little Mermaid in Kopenhagen.


Vanaf het Stadhuis vertrok om 13.45 een bonte stoet van Trommelaars, Kaasmeisjes, Kaasdragers en Mister Cheese himself. Zij begeleidden de Wethouder Victor Kloos en genodigden naar het KISSINGPOINT bij het Waaggebouw. De wethouder en het model voor dit beeld, Denise van Dort, onthulde samen het beeld op spetterende wijze.


Alle bezoekers van de Kaasmarkt en mooie Alkmaarse binnenstad worden na deze dag beloond met een warme kus.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Betten of Paul Stokman via telefoon 0299-689200 of per mail; kissingcheesegirl@cono.nl

Exclusief fotomateriaal van deze onthulling wordt vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur, vrij van rechten ter beschikking gesteld via info@renatevongatzen.nl Geeft u het de fotostudio even door als daar interesse naar is.

CONO Kaasmakers verdubbelt premie vanaf 2017
30/06/2016
CONO Kaasmakers verdubbelt premie voor koeien in de wei.
CONO Kaasmakers verdubbelt premie voor koeien in de wei.

Zuivelcoöperatie CONO Kaasmakers uit de Beemster maakt al sinds 2012 Beemster kaas van 100% weidemelk. Vanaf 2017 krijgen alle leden veehouders een dubbele premie voor hun weidemelk. Met deze stap is CONO Kaasmakers het eerste Nederlandse zuivelbedrijf dat een plus van 2 cent gaat betalen voor weidegang.


Koeien in de wei zodra de natuur dat toelaat, dat is al jaren het motto van CONO Kaasmakers. “Een koe is een graasdier en hoort de ruimte te krijgen voor haar natuurlijke gedrag. De melk van koeien die vers gras eten zorgt voor meer smaak en romigheid in onze kaas”, zegt Klaas Sluis, voorzitter van het bestuur van CONO Kaasmakers en zelf ook veehouder. “CONO Kaasmakers heeft een traditie hoog te houden. In 2002 waren wij de eerste die boeren extra betaalden voor de inspanningen om de koeien de hele zomer te laten grazen. Inmiddels hebben vele zuivelbedrijven ons daarin gevolgd. Dat is voor CONO Kaasmakers niet genoeg. Wij willen onze weidemelk ook garanderen voor de toekomst en wij vinden dat hardwerkende boeren een eerlijke melkprijs verdienen. Daarom verdubbelen wij onze weidepremie per ingang van het weideseizoen 2017.


Dit betekent dat elke CONO veehouder die weidemelk levert volgens de normen van de onafhankelijke Stichting Weidegang, niet 1 cent per kilogram melk premie krijgt, maar 2 cent.” “Natuurlijk zijn wij blij dat steeds meer mensen het belangrijk vinden dat de koeien in de Hollandse weides staan en terecht; beter voor de koe en lekkerder voor de kaas.” Voor Wim Betten, algemeen directeur van CONO Kaasmakers is het duidelijk. Koeien in de wei is en blijft de missie. “Bij CONO is dit van groot belang en met deze 2 cent weidepremie laten wij zien dat we toonaangevend blijven op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn in de Nederlandse zuivel.”


CONO Kaasmakers was op 1 januari 2013 de eerste zuivelverwerker die de premie verdubbelde naar 1 cent. Nu is het de eerste die per 2017 gaat naar een weidepremie van 2 cent per kilo melk. De meeste zuivelverwerkers betalen nu een plus van een halve tot 1 cent voor weidemelk. De premie voor weidegang is een extra premie, bovenop het reguliere melkgeld dat CONO Kaasmakers aan de melkveehouders betaalt.


Voor meer informatie over CONO Kaasmakers en Beemster kaas kunt u onze websites bezoeken op
www.cono.nl en www.beemsterkaas.nl. Heeft u vragen belt of mailt u dan graag naar onderstaand adres.


Groeten,
Saskia van der Valk

Manager Corporate communicatie
s.vandervalk@cono.nl
06-15941122

CONO melkprijs 2015
31/03/2016
CONO Directie, Wim Betten en Peter Schurink tevreden over resultaat 2015.
CONO Directie, Wim Betten en Peter Schurink tevreden over resultaat 2015.

CONO Kaasmakers keert over 2015 een nabetaling uit van €1,11 per 100 kilo. Ook ontvangen de leden nog een uitkering van €0,25 uit het zogenoemde schommelfonds.

Hiermee komt de werkelijk uitbetaalde (contante) melkprijs van CONO uit op €33,51 exclusief btw. Dit is nog exclusief €1,75 voor weidegang en Caring Dairy. Daarmee blijft CONO minimaal 16 cent en maximaal 91 cent boven FrieslandCampina, die zelf een contante melkprijs meldt van €33,35 ex btw (bij hen exclusief weidetoeslag).

In de melkprijsvergelijking van Boerderij is het verschil in contante melkprijs iets groter. Daar betaalt CONO €33,63, per 100 kilo contant. Worden de toeslagen voor weidegang en Caring Dairy ook meegerekend, dan komt CONO uit op een melkprijs van €35,38. FrieslandCampina betaalt daar tegenover €33,17 per honderd kilo. Inclusief 65 cent weidegangpremie en 35 cent voor duurzaamheid, stijgt het maximale contante melkgeld bij FrieslandCampina naar €34,17.

Hoewel CONO Kaasmakers relatief goed heeft gepresteerd in 2015, is de totaal uitgekeerde melkprijs toch bijna €7,40 per 100 kilo lager dan vorig jaar.

Ondanks alles is CONO toch blij dat het nog zo'n sterke melkprijs heeft kunnen betalen. Er was veel turbulentie op de zuivelmarkt, de prijzen gingen omlaag bij een hoge aanvoer en de kaasmaker heeft tijdelijk twee kaasmakerijen in bedrijf. De oude kaasmakerij draait nog volop voor de productie van CONO’s merkkazen, waaronder Beemsterkaas. Ondertussen wordt de nieuwe kaasmakerij steeds intensiever in gebruik genomen. Direct na de ingebruikname is begonnen met afschrijven op deze kaasmakerij, wat ook nog eens extra geld kost. CONO wil niet onnodig lasten doorschuiven en direct financieel orde op zaken stellen. Algemeen directeur Wim Betten: “We hebben een spannend jaar achter de rug, gezien de hoeveelheid melk, de zuivelmarkt en het eerste ‘proefjaar’ van onze nieuwe kaasmakerij. Voor 2016 weer nieuwe kansen en uitdagingen met als doel de ingebruikname van de nieuwe kaasmakerij. Gezien de ontwikkelingen betreffende kwaliteit en smaak en smedigheid zijn wij vol vertrouwen en op koers!”

Nieuw: BoerenBlog!
17/03/2016
Wil je Barts Blog helemaal volgen? <a target=Meer lezen" src="https://www.cono.nl/upload/img/2016/10/fixed-1476174373.png" />
Wil je Barts Blog helemaal volgen? Meer lezen

Hallo, ik ben Bart Klaver, 22 jaar en trots melkveehouder voor CONO Kaasmakers, de kaasmakerij bekend van Beemster kaas. Samen met mijn ouders, Jos en Anita, run ik in de Wogmeer een melkveebedrijf met 160 koeien en een zorgboerderij voor ouderen. Iedere maand vertelt een andere boer jullie via een wekelijkse blog over het leven op de boerderij. Ik bijt het spits af.

Donderdag 17 maart 2016, Wogmeer

Vanmorgen voor het melken de dag goed begonnen met een broodje met roomboter en Beemsterkaas. Ik had wat opstartproblemen, want ik ben gisteren met m’n vriendin en vrienden naar de Paasveetentoonstelling in Schagen geweest. Dat is één groot feest!

‘s Morgens een keuring voor vleeskoeien en ’s middags duizenden feestgangers uit de hele omgeving. Veel collega veehouders gaan er ook heen. Het was dus weer erg gezellig en er vloeide een aardige hoeveelheid bier. Vandaag maar een beetje extra koffie.

Normaal voer ik ’s middags om vier uur, maar gisteren had ik ’s morgens de koeien al gevoerd. Pa heeft samen met Ruben, een buurjongen die vaak helpt, de koeien gemolken. Zo had ik mooi een middagje vrij om naar Schagen te gaan.



Van de week hebben we ons koppeltje schapen opgehaald, die liepen elders, maar zijn nu weer thuis. Half april worden er schapen- en geitenlammeren geboren! We hebben in de voormalige varkensstal in de oude werkplaats ruimte gemaakt voor de schapen en geiten. Hier kunnen ze in een beschutte omgeving aflammeren. Voor in de schuur hebben wij een nieuwe werkplaats gemaakt voor de zorg. Deze is nu dubbel zo groot, met duurzame LED-verlichting, vloerverwarming en uitzicht met ramen aan de voor- en zijkant. Waar zo’n oude varkensstal toch nog goed voor is.

Groetjes,
Bart Klaver

Over CONO

Nieuws

CONO Kaasmakers houdt u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame projecten, de verhalen van onze boeren en de laatste kaasnieuwtjes.

Laatste nieuwsbrieven

CONO contact nr 11 december 2016pdf
CONO contact nr 10 september 2016pdf
CONO contact nr 09 mei 2016pdf
CONO contact nr 08 maart 2016pdf
CONO contact nr 07 december 2015pdf
CONO contact nr 06 juli 2015pdf
CONO contact nr 05 maart 2015pdf

 

 

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'