Voorwaarden

Privacy
12/10/2018
Cees Frikkee van CONO Kaasmakers wint Gouden Kaasboor

Meer dan 500 kaasprofessionals, van producenten tot kaasspeciaalzaak ondernemers, hebben in Houten tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten meegedaan met het Nationaal Kaaskeur Concours. Tijdens de prijsuitreiking op 11 oktober kreeg de heer Frikkee de Gouden Kaasboor uitgereikt door Martijn Fischer. Hiermee kan hij zich met 235 punten de beste kaaskenner van Nederland noemen. Cees was voorheen Directeur Productie bij CONO Kaasmakers. In het verleden heeft CONO Kaasmakers vaak de zilveren en bronzen medaille gewonnen. Dit is de eerste Gouden Kaasboor voor CONO Kaasmakers en daar zijn we trots op!

24/08/2018
CONO Contact september 2018


Klik hier voor het hele artikel

27/07/2018
Beemster kaas wint Foodmagazine Marketing Award

Normaal gesproken staan onze koeien en onze lekkere kaas in het middelpunt van de belangstelling. Zelf staan we namelijk niet graag in de spotlights maar voor een keer maken we een uitzondering. Met het merk Beemster heeft ons Marketing en Sales team de Foodmagazine Marketing Award in de categorie Kaas in de wacht gesleept. En dat komt natuurlijk dankzij de koeien die zoveel mogelijk buiten lopen, het dierenwelzijnprogramma van de boeren en de kaas die gemaakt wordt in de duurzame kaasmakerij. En daar zijn we heel trots op!

12/07/2018
CONO Kaasmakers stapt over op GMO-vrij voeren

In 2020 gegarandeerd alle kaas GMO-vrij            

 

De volgende stap in verduurzamen bij CONO Kaasmakers, de makers van onder andere Beemster kaas, is gegarandeerd GMO-vrije kaas vanaf 2020. Voorzitter Klaas Sluis: “ Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij onze coöperatie . De koeien van onze veehouders eten voornamelijk gras. Om ze in topconditie te houden worden ze, als nodig, bijgevoerd. Onze melkveehouders schakelen nu gefaseerd om naar gecertificeerd GMO-vrij krachtvoer. Dit betekent dat er in hun voer gegarandeerd geen elementen zitten die genetisch gemodificeerd zijn. In 2020 kunnen we met trots zeggen dat al onze kaas GMO-vrij wordt gemaakt.”

 


Klik hier voor het hele artikel

CONO Contact mei 2018
01/05/2018


Klik hier voor het hele artikel

"Caring Dairy staat voor wat we willen zijn"
25/04/2018

Een interview met bestuursvoorzitter Klaas Sluis door Klaas van der Horst van Boerderij.


Klik hier voor het hele artikel

Interview met Wim Betten in Veeteelt
24/04/2018


Klik hier voor het hele artikel

CONO piekt met contante melkprijs over 2017
16/03/2018


Klik hier voor het hele artikel

CONO Contact februari 2018
16/02/2018
Ook in de stal hebben onze koeien het goed!
Ook in de stal hebben onze koeien het goed!


Klik hier voor het hele artikel

CONO Kaasmakers steunt Serious Request met Serious Cheese
12/12/2017
CONO Kaasmakers steunt Serious Request
CONO Kaasmakers steunt Serious Request


Klik hier voor het hele artikel

Kaasmakerij redden van sloophamer
29/11/2017


Klik hier voor het hele artikel

Cono voorzitter Klaas Sluis wordt Ridder
24/11/2017
Drechterlandse burgemeester Michiel Pijl reikt in het Afas-stadion in Alkmaar een lintje uit.
Drechterlandse burgemeester Michiel Pijl reikt in het Afas-stadion in Alkmaar een lintje uit.


Klik hier voor het hele artikel

Cono: meer alternatieven voor afzet
20/10/2017

Constant zijn we op zoek naar nieuwe afzetkanalen en producten.


Klik hier voor het hele artikel

Drie CONO veehouders over hun cooperatie
05/10/2017

Drie perspectieven vanuit drie generaties melkveehouders die zijn aangesloten bij CONO Kaasmakers.


Klik hier voor het hele artikel

CONO Kaasmakers start pilot voor GMO-vrije melk
22/09/2017

Noordhollands Dagblad ed. Alkmaarsche Courant Regio : Alkmaar e.o.

Datum : 15 aug 2017

 


Klik hier voor het hele artikel

Cononees in hart en nieren
22/09/2017

Zaterdag 15 juli 2017

Sinds januari 2017 is Wim Betten algemeen directeur bij CONO Kaasmakers in de Beemster.

Wim Betten; "hier heerst zo'n mooie saamhorigheid".

Stralend en trots als een pauw ontvangt Wim Betten ons in zijn fraaie directiekamer met uitzicht op de groene weiden van de Beemsterpolder.


Klik hier voor het hele artikel

Duizenden bezoekers beleven Dagje bij de boer dag!
12/05/2017

Op zondag 23 april openden negen Beemster melkveehouders hun erf en staldeuren voor het hele gezin. De deelnemende veehouders bevonden zich in de Beemster, Zuid-Schermer, Scharwoude, Katwoude, Uitdam, Akersloot, ’t Veld, Oterleek en Wieringerwerf.

De veehouders maakten er samen met vrijwilligers, CONO dag coördinatoren, verkeersbegeleiders en kaasmeisjes een hele gezellige dag van. Duizenden bezoekers maakten deze dag kennis met het melkveehoudersbedrijf.

Op elke veehouderij werden er diverse extra activiteiten voor jong en oud georganiseerd:
In Scharwoude, Zuid-Schermer en Uitdam werden families gefotografeerd door middel van greenscreen fotografie. Er zijn ruim 500 foto’s gemaakt, deze zijn te zien op facebook van Beemsterkaas.
In Zuid-Schermer werd een viertal aantal 100.000 liter koeien officieel gehuldigd door Wim Betten en Paul Hollenberg.
In Akersloot konden de kinderen diverse melkproducten proeven onder begeleiding van melksommelier Ron Dikstaal, ook konden mensen er tosti’s proeven uit de Beemsterkaas tosti truck.
In Katwoude werden er poffertjes gebakken door de World Servants, de stal rook er heerlijk!
In Oterleeken ’T Veld, werd er veel geknuffeld met kleine dieren!
In Wieringerwerf was er een springkussen en werden er verse patatjes gemaakt.
In de Beemster schilderden de bezoekers koekjes, aten ze pannenkoeken en was er een marktje.
Op alle locaties genoten de bezoekers van blokjes Beemster en broodjes Beemster kaas.

Wij bedanken alle deelnemende veehouders en de aanwezige vrijwilligers voor hun enthousiasme! Beemster kijkt terug op een succesvolle Dagje bij de boer dag!

Met Beemster de beurs op
04/04/2017

Duizenden mensen in binnen- en buitenland bezochten de afgelopen maanden onze Beemster stand van de Gulfood in Dubai tot aan onze eigen Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam.

Nieuwe Beemster producten zoals de Beemster Mosterd en Beemster Komijn in plakken werden gepresenteerd en zoals altijd het allerbelangrijkste: proeven die lekkere en eerlijke kaas.

Ons Export team (zie foto) maakt er geen geheim van dat ze van de hele wereld Beemsterfans willen maken. Dat doen ze door onze mooie verhalen te vertellen over onze duurzame melkveehouderij met dierwelzijn en milieu als speerpunten en over onze ambachtelijke manier van kaasmaken in een verder zo moderne, CO2 neutrale kaasmakerij. Als je eenmaal weet waar die heerlijke smaak vandaan komt, wil je nooit anders meer...

Mooie bijdrage Serious request kaas overhandigd door Frau Antje
23/01/2017

Ook dit jaar weer hebben de kaasliefhebbers van Nederland zich sterk gemaakt voor Serious Request met de actie Serious Cheese.

Frau Antje gedragen door twee kaasdragers brengt de mooie bijdrage van Serious Cheese naar het Glazen huis in Breda.

We zijn blij dat de actie ook dit jaar weer serieus geld heeft opgebracht en de cheque ter waarde van bijna 10.000 euro werd dan ook met enthousiasme ontvangen.

Hartelijk dank aan al onze kaasliefhebbers die dit hebben mogelijk gemaakt!
Foodspecialiteitenbeurs in Houten groot succes
29/11/2016
CONO Kaasmakers bedankt jou voor je bezoek!
CONO Kaasmakers bedankt jou voor je bezoek!

Graag willen we u bedanken voor uw bezoek aan onze stand. De Foodspecialiteiten beurs wordt elk jaar beter bezocht. Zo ook dit jaar weer met 10% meer bezoekers. Bent u nieuwsgierig naar uw foto met CONO Kaasmeester Pierre? Klik hier!

ALKMAAR, DE STAD VAN KAAS en KUSJES!
21/07/2016

Vanaf 22 Juli 2016 zal ieder bezoek aan Alkmaar een onvergetelijke ervaring worden. Geen toerist of bezoeker van deze mooie oude stad zal naar huis gaan zonder een KUSJE van de Kissing CheeseGirl.


Op vrijdag 22 Juli na de wereldberoemde Alkmaarse Kaasmarkt begon de spectaculaire onthullingsceremonie van het levensgrote bronzen beeld “KISSING CHEESEGIRL”.


Het beeld dat door CONO Kaasmakers bekend van Beemsterkaas aan de Gemeente Alkmaar werd geschonken is ontworpen door Beeldend Kunstenaar Gerard Velzeboer en uitgevoerd door Beeldhouwer Fabio Pravisani. Het standbeeld heeft een internationale allure, dat vergelijkbaar is met Manneken Pis in Brussel en de Little Mermaid in Kopenhagen.


Vanaf het Stadhuis vertrok om 13.45 een bonte stoet van Trommelaars, Kaasmeisjes, Kaasdragers en Mister Cheese himself. Zij begeleidden de Wethouder Victor Kloos en genodigden naar het KISSINGPOINT bij het Waaggebouw. De wethouder en het model voor dit beeld, Denise van Dort, onthulde samen het beeld op spetterende wijze.


Alle bezoekers van de Kaasmarkt en mooie Alkmaarse binnenstad worden na deze dag beloond met een warme kus.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Betten of Paul Stokman via telefoon 0299-689200 of per mail; kissingcheesegirl@cono.nl

Exclusief fotomateriaal van deze onthulling wordt vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur, vrij van rechten ter beschikking gesteld via info@renatevongatzen.nl Geeft u het de fotostudio even door als daar interesse naar is.

CONO Kaasmakers verdubbelt premie vanaf 2017
30/06/2016
CONO Kaasmakers verdubbelt premie voor koeien in de wei.
CONO Kaasmakers verdubbelt premie voor koeien in de wei.

Zuivelcoöperatie CONO Kaasmakers uit de Beemster maakt al sinds 2012 Beemster kaas van 100% weidemelk. Vanaf 2017 krijgen alle leden veehouders een dubbele premie voor hun weidemelk. Met deze stap is CONO Kaasmakers het eerste Nederlandse zuivelbedrijf dat een plus van 2 cent gaat betalen voor weidegang.


Koeien in de wei zodra de natuur dat toelaat, dat is al jaren het motto van CONO Kaasmakers. “Een koe is een graasdier en hoort de ruimte te krijgen voor haar natuurlijke gedrag. De melk van koeien die vers gras eten zorgt voor meer smaak en romigheid in onze kaas”, zegt Klaas Sluis, voorzitter van het bestuur van CONO Kaasmakers en zelf ook veehouder. “CONO Kaasmakers heeft een traditie hoog te houden. In 2002 waren wij de eerste die boeren extra betaalden voor de inspanningen om de koeien de hele zomer te laten grazen. Inmiddels hebben vele zuivelbedrijven ons daarin gevolgd. Dat is voor CONO Kaasmakers niet genoeg. Wij willen onze weidemelk ook garanderen voor de toekomst en wij vinden dat hardwerkende boeren een eerlijke melkprijs verdienen. Daarom verdubbelen wij onze weidepremie per ingang van het weideseizoen 2017.


Dit betekent dat elke CONO veehouder die weidemelk levert volgens de normen van de onafhankelijke Stichting Weidegang, niet 1 cent per kilogram melk premie krijgt, maar 2 cent.” “Natuurlijk zijn wij blij dat steeds meer mensen het belangrijk vinden dat de koeien in de Hollandse weides staan en terecht; beter voor de koe en lekkerder voor de kaas.” Voor Wim Betten, algemeen directeur van CONO Kaasmakers is het duidelijk. Koeien in de wei is en blijft de missie. “Bij CONO is dit van groot belang en met deze 2 cent weidepremie laten wij zien dat we toonaangevend blijven op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn in de Nederlandse zuivel.”


CONO Kaasmakers was op 1 januari 2013 de eerste zuivelverwerker die de premie verdubbelde naar 1 cent. Nu is het de eerste die per 2017 gaat naar een weidepremie van 2 cent per kilo melk. De meeste zuivelverwerkers betalen nu een plus van een halve tot 1 cent voor weidemelk. De premie voor weidegang is een extra premie, bovenop het reguliere melkgeld dat CONO Kaasmakers aan de melkveehouders betaalt.


Voor meer informatie over CONO Kaasmakers en Beemster kaas kunt u onze websites bezoeken op
www.cono.nl en www.beemsterkaas.nl. Heeft u vragen belt of mailt u dan graag naar onderstaand adres.


Groeten,
Saskia van der Valk

Manager Corporate communicatie
s.vandervalk@cono.nl
06-15941122

CONO melkprijs 2015
31/03/2016
CONO Directie, Wim Betten en Peter Schurink tevreden over resultaat 2015.
CONO Directie, Wim Betten en Peter Schurink tevreden over resultaat 2015.

CONO Kaasmakers keert over 2015 een nabetaling uit van €1,11 per 100 kilo. Ook ontvangen de leden nog een uitkering van €0,25 uit het zogenoemde schommelfonds.

Hiermee komt de werkelijk uitbetaalde (contante) melkprijs van CONO uit op €33,51 exclusief btw. Dit is nog exclusief €1,75 voor weidegang en Caring Dairy. Daarmee blijft CONO minimaal 16 cent en maximaal 91 cent boven FrieslandCampina, die zelf een contante melkprijs meldt van €33,35 ex btw (bij hen exclusief weidetoeslag).

In de melkprijsvergelijking van Boerderij is het verschil in contante melkprijs iets groter. Daar betaalt CONO €33,63, per 100 kilo contant. Worden de toeslagen voor weidegang en Caring Dairy ook meegerekend, dan komt CONO uit op een melkprijs van €35,38. FrieslandCampina betaalt daar tegenover €33,17 per honderd kilo. Inclusief 65 cent weidegangpremie en 35 cent voor duurzaamheid, stijgt het maximale contante melkgeld bij FrieslandCampina naar €34,17.

Hoewel CONO Kaasmakers relatief goed heeft gepresteerd in 2015, is de totaal uitgekeerde melkprijs toch bijna €7,40 per 100 kilo lager dan vorig jaar.

Ondanks alles is CONO toch blij dat het nog zo'n sterke melkprijs heeft kunnen betalen. Er was veel turbulentie op de zuivelmarkt, de prijzen gingen omlaag bij een hoge aanvoer en de kaasmaker heeft tijdelijk twee kaasmakerijen in bedrijf. De oude kaasmakerij draait nog volop voor de productie van CONO’s merkkazen, waaronder Beemsterkaas. Ondertussen wordt de nieuwe kaasmakerij steeds intensiever in gebruik genomen. Direct na de ingebruikname is begonnen met afschrijven op deze kaasmakerij, wat ook nog eens extra geld kost. CONO wil niet onnodig lasten doorschuiven en direct financieel orde op zaken stellen. Algemeen directeur Wim Betten: “We hebben een spannend jaar achter de rug, gezien de hoeveelheid melk, de zuivelmarkt en het eerste ‘proefjaar’ van onze nieuwe kaasmakerij. Voor 2016 weer nieuwe kansen en uitdagingen met als doel de ingebruikname van de nieuwe kaasmakerij. Gezien de ontwikkelingen betreffende kwaliteit en smaak en smedigheid zijn wij vol vertrouwen en op koers!”

Nieuw: BoerenBlog!
17/03/2016
Wil je Barts Blog helemaal volgen? <a target=Meer lezen" src="https://www.cono.nl/upload/img/2016/10/fixed-1476174373.png" />
Wil je Barts Blog helemaal volgen? Meer lezen

Hallo, ik ben Bart Klaver, 22 jaar en trots melkveehouder voor CONO Kaasmakers, de kaasmakerij bekend van Beemster kaas. Samen met mijn ouders, Jos en Anita, run ik in de Wogmeer een melkveebedrijf met 160 koeien en een zorgboerderij voor ouderen. Iedere maand vertelt een andere boer jullie via een wekelijkse blog over het leven op de boerderij. Ik bijt het spits af.

Donderdag 17 maart 2016, Wogmeer

Vanmorgen voor het melken de dag goed begonnen met een broodje met roomboter en Beemsterkaas. Ik had wat opstartproblemen, want ik ben gisteren met m’n vriendin en vrienden naar de Paasveetentoonstelling in Schagen geweest. Dat is één groot feest!

‘s Morgens een keuring voor vleeskoeien en ’s middags duizenden feestgangers uit de hele omgeving. Veel collega veehouders gaan er ook heen. Het was dus weer erg gezellig en er vloeide een aardige hoeveelheid bier. Vandaag maar een beetje extra koffie.

Normaal voer ik ’s middags om vier uur, maar gisteren had ik ’s morgens de koeien al gevoerd. Pa heeft samen met Ruben, een buurjongen die vaak helpt, de koeien gemolken. Zo had ik mooi een middagje vrij om naar Schagen te gaan.Van de week hebben we ons koppeltje schapen opgehaald, die liepen elders, maar zijn nu weer thuis. Half april worden er schapen- en geitenlammeren geboren! We hebben in de voormalige varkensstal in de oude werkplaats ruimte gemaakt voor de schapen en geiten. Hier kunnen ze in een beschutte omgeving aflammeren. Voor in de schuur hebben wij een nieuwe werkplaats gemaakt voor de zorg. Deze is nu dubbel zo groot, met duurzame LED-verlichting, vloerverwarming en uitzicht met ramen aan de voor- en zijkant. Waar zo’n oude varkensstal toch nog goed voor is.

Groetjes,
Bart Klaver

Over CONO

Nieuws

CONO Kaasmakers houdt u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame projecten, de verhalen van onze boeren en de laatste kaasnieuwtjes.

Laatste nieuwsbrieven

CONO contact nr 11 december 2016pdf
CONO contact nr 10 september 2016pdf
CONO contact nr 09 mei 2016pdf
CONO contact nr 08 maart 2016pdf
CONO contact nr 07 december 2015pdf
CONO contact nr 06 juli 2015pdf
CONO contact nr 05 maart 2015pdf

 

 

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'