Mark, Manager Coöperatiezaken en Melkveehouderij

Mark, Manager Coöperatiezaken en Melkveehouderij
Werkt sinds 2012 bij CONO
Favoriete kaas: Beemster Extra Belegen

“We doen het voor de boer”

Toen ik niet meer aan het zuiden van het land gebonden was, was het voor mij een logische stap een nieuwe uitdaging te zoeken in Noord-Holland, waar mijn roots liggen. Ik heb destijds de keuze voor CONO Kaasmakers gemaakt omdat we werken met een tastbaar product. Hiervoor werkte ik bij een organisatie die belangen voor boeren en tuinders behartigd. Nu is het een ideale combinatie: werken voor én met boeren aan de lekkerste kaas.”

“Ik mag bij CONO inmiddels al tien jaar leidinggeven aan de afdeling Coöperatiezaken & Melkveehouderij. De naam van onze afdeling zegt al wat we doen; wij houden ons bezig met alle zaken die betrekking hebben op de melkveehouderij en de coöperatie. Het klinkt misschien niet zo hip, maar dat maakt het niet minder leuk of uitdagend. Integendeel. Wij vertalen samen met het bestuur het beleid van de coöperatie naar een voor onze veehouders praktische uitvoering. We houden ons bezig met melktransport en heel belangrijk: met de kwaliteit van de melk. Wij zijn regelmatig bij een van onze melkveehouders aan de keukentafel te vinden om te adviseren over bijvoorbeeld melkkwaliteit of om te horen wat er momenteel allemaal speelt op hun bedrijf. Wij zijn als team altijd bereikbaar voor onze veehouders.”

“De dagen dat ik niet voor het werk onderweg ben, vind ik het prettig om op kantoor te werken.  Er zijn ook mogelijkheden om thuis te werken, afhankelijk van je functie. Eigenlijk neem ik mijn werk altijd een beetje mee naar huis. De melkaanvoer draait immers 24/7 door!”

“Natuurlijk rijkt onze blik verder dan alleen onze eigen coöperatie. Zo zijn we als zuivelonderneming bijvoorbeeld lid van de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) en partner binnen de Duurzame Zuivelketen waar ik CONO ook vertegenwoordig in verschillende commissies.”

“Ik vind het heel interessant om voor een coöperatie te werken. Het is een eenvoudig model: een vereniging met een bedrijf. Geen aandeelhouders die ver van je bed staan, maar de winst gaat naar de leden. Onze eigen boeren. Je weet voor wie je het doet en dat maakt het ‘wij-gevoel’ enorm sterk.”

“Als medewerkers bij CONO hebben we het goed voor elkaar. We hebben een fantastische werkplek in de Beemster polder en iedereen heeft de focus op samenwerking en de verwaarding van de melk.”