Tweemaal goud voor Beemster kaas bij World Championship Cheese Contest

Tijdens de World Championship Cheese Contest heeft Beemster kaas goud in de wacht gesleept en is met 2 van haar kazen in de algehele top 20 geëindigd. Op 3 maart j.l. werd ’s werelds belangrijkste technische kaascompetitie in Wisconsin georganiseerd.

Best of Class
Beemster kaas deed in 13 categorieën van de in totaal 143 klassen mee voor de titel ‘Beste kaas van de wereld’. De Beemster Royaal Grand Cru werd in de ‘open klasse harde kazen’ met 99,875 van de 100 punten bekroond met de titel ‘Best of Class’, in dezelfde klasse noteerde Beemster 30+ Oud de derde plaats. In beide klassen waren kazen van kaasproducenten uit de hele wereld ingeschreven. In de klasse ‘Gouda jong 4-10 maanden’ behaalde Beemster Royaal met 99,65 van de 100 punten de eerste plaats en werd daarmee ook ‘Best of Class’. Daarnaast eindigden zowel  de Beemster Royaal als de Beemster Royaal Grand Cru ook in de algehele top 20.

Trots
“We doen er alles aan om de lekkerste kaas te maken waarbij kwaliteit, dierenwelzijn en duurzaamheid bovenaan staan. Zo maken we op ambachtelijke wijze kaas van de hoogste kwaliteit, elk met een unieke smaak en smedigheid. Deze prijzen zijn een enorme erkenning voor onze manier van werken en daar ben ik ontzettend trots op. Onze boeren en de koeien leveren melk van de hoogste kwaliteit, onze kaasmakers maken hiervan de lekkerste kaas”, aldus Wim Betten, algemeen directeur CONO Kaasmakers.

Oudste en meest prestigieuze kaas wedstrijd ter wereld
De World Championship Cheese Contest wordt sinds 1957 tweejaarlijks georganiseerd door de Wisconsin Cheese Makers Association. Dit jaar waren er ruim 3500 inzendingen van over de hele wereld. De wedstrijd is de oudste en de meest prestigieuze ter wereld. Inzendingen worden beoordeeld door een team van bekwame technische juryleden van over de hele wereld. Uitgaande van maximaal 100 punten worden er punten afgetrokken voor verschillende gebreken die door elke keurmeester worden gevonden. Gebreken worden opgemerkt op het gebied van smaak, body en textuur, zout, kleur, afwerking. Een gouden medaille, zilveren medaille en bronzen medaille worden toegekend aan de drie hoogst scorende inzendingen in elke klasse.