Goud voor Beemster kaas bij World Cheese Awards- Trondheim

Afgelopen weekend vond in Trondheim, Noorwegen de jaarlijkse verkiezing plaats van The World Cheese Awards. 4.500 kazen worden vanuit 28 landen toegestuurd om beoordeeld te worden door 264 hoogstaande juryleden. De kazen worden blind geproefd per categorie en beoordeeld op aspecten als aroma, textuur van de kaas, de smaak en mondgevoel. De drie beste kazen per categorie worden bekroond met goud, zilver of brons.

CONO Kaasmakers, is met meerdere kazen uit het Beemster assortiment in de prijzen gevallen bij deze befaamde wedstrijd. Beemster Oud 30+ won de gouden medaille. Deze kaas maakte indruk op enkele van ’s werelds toonaangevende kaasexperts. Kaasmeester Sjoerd Hiemstra reageert op deze prijzen: Er is een enorm aanbod aan kazen bij deze keuring. We zijn enorm trots dat onze kaas er weer uitspringt bij deze keuring. Eerlijk is eerlijk de Beemster 30+ Oud, is een van onze paradepaardjes, die is zo lekker, en dat proeven de juryleden dus ook!

De World Cheese Awards worden afgesloten door een laatste beoordeling van 16 Super Gold kazen. De overwinning was uiteindelijk voor een blauw geaderde kaas van een kleine ambachtelijke kaasmakerij uit Noorwegen Gangstad Gårdsysteri.