Voorwaarden

Privacy

Onze wereld

Weidegang

CONO Kaasmakers was in 2002 de eerste zuivelcoöperatie in Nederland die haar boeren een premie gaf voor weidegang. Dat dit een kwalitatieve sprong voorwaarts was op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid en kwaliteit van de melk blijkt uit het feit dat momenteel bijna elke zuivelverwerker in Nederland een dergelijke premie aanbiedt. Terwijl in 2019 landelijk 83% van alle Nederlandse melkveehouders de koeien naar buiten deden, voldeed bij CONO ruim 94% van de melkveebedrijven aan de weidengang norm. Afgelopen jaar graasden de weidegang koeien bij CONO gemiddeld 182 dagen van gemiddeld 10 uur in de weide.

Blije koeien

Voor de koeien is het prettig als zij in de wei kunnen grazen en rusten. Koeien zijn graasdieren. Vers gras is gezond en voedzaam.

Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten 'lekkerder in hun vel' en zijn daardoor gezonder.

Blije koeien, blije boeren, blije aarde

Feit 1

Feit 2

Feit 3

Weidegangpremie

CONO Kaasmakers stimuleert haar melkveehouders om koeien in de wei te laten lopen met een weidegangpremie. Deze premie is in 2017 verdubbeld naar € 2,00 per 100 kilogram melk, wanneer de koeien minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten lopen. Dit is de weidegang norm van Stichting Weidegang. 

Vers gras voor lekkerder kaas

Het eten van vers gras door de koeien heeft een positief effect op de kaas. Vers gras zorgt voor rijkere, smaakvolle melk en dat proef je terug.

Wij willen de lekkerste kaas van Nederland maken. Een kaas die smaakvol en smedig is, en van de allerbeste kwaliteit. De kwaliteit van de melk is van het hoogste belang voor de uiteindelijke unieke smaak en ‘smedigheid’ van onze kaas.  We kiezen er bewust voor om in het gehele proces van koe tot kaas, de allerbeste ingrediënten te gebruiken. Dus ook weidemelk! Daarnaast kiezen wij voor een traditionele werkwijze, met ambachtelijke elementen en een natuurlijke rijping op houten planken. Dat kost meer tijd en moeite, maar het levert wél de lekkerste kaas op.

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'