Voorwaarden

Privacy

Onze wereld  

de lekkerste kaas maken

wij duurzaam en handmatig

MVO verslagen
MVO-verslag 2018-2020

Duurzaamheid zit in onze genen. Het hoort bij ons. Niet alleen in de CONO kaasmakerij, maar in de hele keten wordt gewerkt met echte aandacht voor mens, dier en milieu. Van grasspriet tot kaas. Van boer tot kaasmaker. Zo belonen we onze veehouders via het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy dierwelzijn- en biodiversiteitprojecten op en rond de boerderij met een premie.

De wereld is groter dan CONO, de Beemster en Nederland. Ons handelen heeft impact heeft op het klimaat. Daarom verbinden we ons aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die de Verenigde Naties in 2015 hebben vastgesteld. Met het doel om van de wereld een betere plek te maken. Daarbij wachten wij niet op anderen, en pakken waar we kunnen zelf het voortouw. Lees hier op welke van de deze ontwikkelingsdoelen CONO zich richt.

We blijven trouw aan tradities, zoals het handmatig roeren van de wrongel met de hand en natuurlijke rijping. Daarnaast worden de meest moderne duurzame technieken toegepast om zo energiezuinig mogelijk te produceren. Zo blijven we onderscheidend op het gebied van échte smaak en duurzaamheid.

De cirkel is weer rond: zorg goed voor onze wereld. Dan is het gras het best, de koe gezond, de melk van de beste kwaliteit, de boer blij en de kaas het lekkerst!

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'