Klimaatpositief in de kaasmakerij

In de kaasmakerij

Voor het maken van kaas maken wij gebruik van de nieuwste en meest zuinige apparatuur gaan wij zo efficiënt mogelijk om met het gebruik van warmte, koude en water. Verder zijn er tal van slimme technieken toegepast waarmee we jaarlijks minstens 2% energie en water willen besparen. Dankzij al deze grote en kleine maatregelen heeft de Climate Neutral Group ons in 2020 al het certificaat voor een klimaatneutrale organisatie toegekend.

We onderzoeken hoe van het gas af kunnen en of het mogelijk is om aan te sluiten op de huidige warmtenetten in onze regio voor het duurzaam verkrijgen van warmte. Ook gaan we zonnepanelen aanleggen. En zodra er voor onze kaasmakerij een bewezen innovatie is die bij ons past, haken we aan.

kaasmaken_zondertekst

Duurzame verhalen met Wim Betten van CONO Kaasmakers

29 april 2021

Waar gaat CONO mee aan de slag om klimaatpositief te worden? Duurzaamheidsmanager Grietsje Hoekstra: “Eerst berekenen we de CO2 voetafdruk van onze kaas. Met het Caring Dairy duurzaamheidsprogramma en ook…

Lees verder

CONO Kaasmakers nu officieel meest duurzame kaasmakerij van Nederland

3 maart 2020

De meest duurzame kaasmakerij van ons land staat in de Beemster. Sinds 1 januari van dit jaar is het productieproces bij CONO Kaasmakers namelijk klimaatneutraal. Zo wordt melkwater zoveel mogelijk…

Lees verder