Terms & Conditions

Privacy

Aware

Cowfunding

Cowfunding is crowdfunding by our CONO farmers. Together with family, friends, customers and the public, enthusiastic farmers want to realize a sustainable, green or social project for their company.

Always wanted to draw your own raw milk? Do you like to see storks in the Dutch landscape? You can now show your commitment to the "new farming" by realizing the projects together with our farmers. That feels good, and meanwhile you just learn a lot about the vicissitudes of a dairy farm: that what our farmers work so hard for every day.

Of course, next to a good feeling, you will also get a reward for your contribution. The farmers all came up with nice gifts as a token of their appreciation. That way everyone involved will have a little bit of ownership over the project. And that will be celebrated.

Do you participate in one of the campaigns? Then you will soon stand high and dry in Marco's skybox with beautiful view of the stall as he explains during milking, or you'll cuddle cows and calves on Petra and Marit's care farm.

Join our enthusiastic farmers

Do you remember how milk really tastes?

Akersloot

My name is Wendy de Koning van melkveehouderij ‘Het Vertrouwen’ In Akersloot (NH). Gezond eten en drinken vind ik belangrijk voor mijn gezin en voor mijn koeien. Pure melk, vers en onbehandeld is een prachtig natuurproduct vol met gezonde voedingstoffen en mineralen. Zoals de natuur het heeft bedoeld. Beter kan het niet, volgens mij. Daarom wil ik met jullie samen een melktap realiseren, zodat iedereen bij ons verse rauwe melk kan tappen en thuis weer kan laten proeven hoe echte melk smaakt. Vanzelfsprekend geven wij ook wat terug. Al onze funders krijgen natuurlijk de eerste melk van de nieuwe melktap cadeau!

Ben je net zo enthousiast als ik, doe dan mee! Klik hieronder op de button voor onze video met alle informatie.

To the project
Skybox in the cowshed

Skybox in the cowshed

Burgerbrug

My name is Marco Klaver en ik heb een melkveebedrijf in Burgerbrug (NH) met 400 koeien. De groei op de boerderij in de afgelopen jaren gaat bij mij niet alleen om meer maar vooral om beter. Ik ben elke dag bezig met het welzijn en de gezondheid van mijn koeien. Onze nieuwe stal biedt twee keer zoveel ruimte per koe en waterbedden om op te rusten. Natuurlijk gaan onze koeien in de zomer naar buiten. Gelukkig willen mensen tegenwoordig weer weten hoe hun eten wordt gemaakt en ik wil dat graag laten zien. Aan schoolklassen, aan de buurt, aan u! Realiseert u met mij samen de inrichting van onze ‘skybox’ met VIP uitzicht op de stal, dan nodig ik u graag uit voor een feestelijke rondleiding.

Klik op de button voor het filmpje!

To the project

Help de ooievaar aan zijn nest

Zeewolde

Wij, Esther en Wilbert hebben een melkveehouderij in Zeewolde. Onze boerderij wordt vaak bezocht door ooievaars vanuit de kolonie in Lelystad. Als wij gaan maaien dan zitten ze binnen 10 minuten vlakbij de maaimachine op zoek naar muizen. Van dichtbij zijn het hele grote en mooie vogels, die best wel tam zijn. Wij maken onze boerderij zo geschikt mogelijk voor allerlei dieren. Er broeden hier boerenzwaluwen, een kerkuil en ook vleermuizen en egels. De ooievaar broedt ook graag op een boerderij. Veilig, dicht bij de mensen, maar wel rustig. Daarom willen wij een ooievaarsnest plaatsen.

Voor iedereen die dit met ons realiseert wordt het nest uitgerust met een professionele webcam om mee te kijken hoe de kuikens uitkomen en opgroeien. Ons lijkt dat geweldig om te zien. Jullie ook? Doe dan mee!

To the project
Oog in oog met de koeien

Oog in oog met de koeien

Scharwoude

Wij, Petra en Marit, laten de traditionele en authentieke stolpboerderij ‘Stille Pieter’ in Scharwoude (NH) voortbestaan als zorgboerderij. De kleine schaal met veel aandacht voor de dieren, de tuin en creatieve activiteiten wordt enorm gewaardeerd door onze cliënten. Echt contact met dieren is heel waardevol. Dat kan bij ons nog beter als de stal wordt aangepast, zodat onze 40 koeien die in de winter binnen staan, naar de mensen kunnen kijken die hen komen verzorgen. Daarom willen wij de stalinrichting omdraaien. Dat is ook fijn voor de koeien met hun kalfjes, want die zijn heel nieuwsgierig en kijken graag rond. Wilt u meer weten?

Klik dan op onderstaande button voor het filmpje. En doet u mee? Dan kunt u zelf komen beleven hoe mooi het hier is en de koeien knuffelen.

To the project

Thanks for the message!'

It is currently being sent.'

We will reply within a few days

Oops, something went wrong

Refresh the page and try again.'