Voorwaarden

Privacy

Bewust

De groenste kaasmakerij

In augustus 2012 begon de bouw van een geheel nieuwe kaasmakerij met kaasopleg, kantoren en terreinen. De groenste kaasmakerij ter wereld is op 13 november 2014 officieel geopend door koningin Máxima. De kaasmakerij is gebouwd op een manier die past in het unieke landschap van de Beemsterpolder. In het gebouw en in de kaasmakerij zijn de meest duurzame materialen en technieken toegepast. De kaasmakerij is nu CO2 neutraal en vanaf 2020 willen we klimaatneutraal kunnen produceren.

Prijswinnend ontwerp

Vlak na de opening won het gebouw de prijs voor het meest duurzame en beste bedrijfsgebouw van Nederland (ARC14). In mei 2015 heeft het ontwerp van de kaasmakerij ook de 'identiteit & icoonwaarde' categorie gewonnen bij de meest prestigieuze Nederlandse architectuurprijs: BNA Beste gebouw van het jaar 2015.

De Tijd

De huidige Beemster kaasmakerij op dezelfde locatie in de Beemsterpolder heet sinds 1929 ‘De Tijd’.

Met deze naam spreken we een belofte uit: met onze nieuwe kaasmakerij gaan we bijdragen aan de toekomst op een manier die past bij onze herkomst en identiteit. We blijven trouw aan onze tradities uit het verleden, zoals het roeren van de wrongel met de hand en natuurlijke rijping. We gebruiken de meest moderne duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren. Zo blijft CONO toonaangevend op het gebied van échte smaak en duurzaamheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Kwaliteit is duurzaam

Wij maken het vakmanschap dat in onze genen zit zichtbaar. Door de smaak van onze kaas en door de duurzame processen die daar in onze melkveehouderij en kaasmakerij aan ten grondslag liggen. In de nieuwe kaasmakerij is alles klaar om de beste kaas te maken. Zoals één van onze bouwpartners het zegt: “Omdat bij CONO Kaasmakers kwaliteit voorop staat bouwen we voor hen een kaasmakerij die zijn weerga niet kent in Nederland.”

Partners in duurzaam bouwen

Om onze duurzame doelen te realiseren zijn we een samenwerkingsproject aangegaan met onze belangrijkste technische partners en bouwpartners. Verduurzamen is mensenwerk en we moeten het echt met z'n allen doen. Alle bouwpartners werden uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen die nog meer warmte, koude en water besparen. Zo gaan we samen op weg naar een klimaatneutrale kaasmakerij.

Koningin Maxima

13 november 2014 was een hele bijzondere en feestelijke dag. Koningin Máxima kwam de kaasmakerij openen in het bijzijn van 400 CONO medewerkers en gasten. Twee kaasmakers en enkele veehouders hadden de eer om zelf aan haar uit te leggen hoe we hier werken en voor velen was de warme en stralende aanwezigheid van onze koningin een onvergetelijke ervaring.

Regionaal icoonproject bij Urgenda

CONO Kaasmakers is tevens regionaal icoonproject voor de landelijke duurzaamheidsorganisatie Stichting Urgenda. Urgenda ziet CONO als koploper op het gebied van duurzame ontwikkeling binnen de zuivel in Nederland en ondersteunt met haar kennis en ervaring het opschalen van duurzame projecten, waaronder die ten behoeve van de nieuwe kaasmakerij.

Naar Urgenda.nl

Beemster experience

In het nieuwe gebouw is een bezoekersgang. Grote vensters geven uitzicht op de kaasmakerij, zodat iedereen met eigen ogen kan zien hoe onze kaas wordt gemaakt. Op dit moment zijn er nog geen rondleidingen mogelijk. Wij starten daar pas mee als we volledig ingericht zijn op het ontvangen van bezoekers. Naar schatting is dit in het voorjaar van 2021.

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'