Voorwaarden

Privacy

Bewust

Partners

Om de lekkerste en duurzaamste kaas van Nederland te maken, werken onze medewerkers samen met onze veehouders, leveranciers, klanten en maatschappelijke organisaties. Al deze partners zijn binnen het Caring Dairy-programma vertegenwoordigd in verschillende werkgroepen. Iedere werkgroep richt zich op het verduurzamen van een specifieke schakel uit de keten van koe tot kaas. Van de adviesraad met organisaties als Solidaridad, Wereld Natuur Fonds en Stichting Natuur&Milieu, de klankbordgroep met veehouders die de workshops evalueren tot en met de CONO-medewerkers die Caring Dairy bekendmaken bij consumenten, overheden en organisaties.

Bekijk onze partners

Ben & Jerry's

Het doel van Ben & Jerry's is om zo goed mogelijk ijs maken op de meest aangename manier. Hiervoor gebruikt zij de beste ingrediënten die op een duurzame manier worden geproduceerd. Samen met CONO Kaasmakers werkt Ben & Jerry's aan het Caring Dairy programma zodat het ijs en onze kaas wordt gemaakt van duurzaam geproduceerde melk.

Naar benjerry.nl

Solidaridad

Solidaridad heeft als uitgangspunt dat eerlijke en duurzame handel het beste middel is om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden structureel te verbeteren. De ontwikkelingsorganisatie is vooral bekend als initiatiefnemer van Max Havelaar, Oké fruit, Kuyichi jeans, het mode-label MADE-BY en Utz Certified koffie. Solidaridad is partner in het Soy Producer Support Initiative (SOYPSI) en adviseert CONO Kaasmakers onder meer op het gebied van duurzaam veevoer.

Naar solidaridad.nl

Natuur & milieu

Natuur & Milieu pleit bij overheden, bedrijven en de politiek voor duurzame oplossingen voor natuur- en milieuproblemen. Zij is sinds enkele jaren adviseur van het Caring Dairy programma en ondersteunt CONO Kaasmakers onder meer op het gebied van duurzaam veevoer. “Dat Beemster en Ben & Jerry’s zijn overgestapt op duurzame soja is een belangrijke stap in de richting van verduurzaming van de sojateelt. Dit is een voorbeeld dat zeker navolging verdient.” aldus Mirjam de Rijk, directeur van Natuur & Milieu.

Naar natuurenmilieu.nl

WWF

Het WWF staat voor het beschermen van de rijkdom aan planten diersoorten op aarde, voor huidige en toekomstige generaties. Zij heeft, net als Solidaridad en Natuur&Milieu, zitting in de adviesraad van het Caring Dairy-programma.

Naar wnf.nl

Landschap Noord-Holland

Natuur is voor iedereen onmisbaar! Landschap Noord-Holland beschermt delen natuur en landschap via aankoop, ontwikkeling en beheer. Zij geeft advies en verricht onderzoek op gebied van ecologie, cultuurhistorie en landschap. Zij beheert en ontwikkelt tachtig eigen terreinen en een groot aantal terreinen van overheden en particulieren.

Naar landschapnoordholland.nl

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'