Voorwaarden

Privacy

Bewust

Cowfunding

Cowfunding dat is crowdfunding door onze CONO melkveehouders. Enthousiaste melkveehouders willen samen met familie, vrienden, klanten en publiek een duurzaam, groen of sociaal project voor hun bedrijf realiseren.

Altijd al je eigen rauwe melk willen tappen? Zie je ook zo graag ooievaars in het Hollandse landschap? Dan kun je nu je betrokkenheid bij het ‘nieuwe boeren’ tonen door met elkaar de projecten van onze veehouders te realiseren. Dat geeft een goed gevoel en ondertussen leer je zomaar een heleboel over het wel en wee van een melkveebedrijf: datgene waar onze boeren elke dag zo hard aan werken.

Natuurlijk krijg je naast een goed gevoel ook wat terug voor jouw bijdrage. De boeren hebben stuk voor stuk leuke tegenprestaties bedacht als dank. Zo wordt het project een beetje van iedereen die er bij betrokken is geweest. En dat wordt gevierd.

Doe jij mee met de één van de campagnes? Dan sta jij straks hoog en droog in de skybox van Marco met prachtig overzicht over de stal terwijl hij uitleg geeft tijdens het melken, of kom je koeien en kalfjes knuffelen op de zorgboerderij van Petra en Marit.

Doe mee met onze enthousiaste boeren

Weet u nog hoe melk echt smaakt?

Akersloot

Mijn naam is Wendy de Koning van melkveehouderij ‘Het Vertrouwen’ In Akersloot (NH). Gezond eten en drinken vind ik belangrijk voor mijn gezin en voor mijn koeien. Pure melk, vers en onbehandeld is een prachtig natuurproduct vol met gezonde voedingstoffen en mineralen. Zoals de natuur het heeft bedoeld. Beter kan het niet, volgens mij. Daarom wil ik met jullie samen een melktap realiseren, zodat iedereen bij ons verse rauwe melk kan tappen en thuis weer kan laten proeven hoe echte melk smaakt. Vanzelfsprekend geven wij ook wat terug. Al onze funders krijgen natuurlijk de eerste melk van de nieuwe melktap cadeau!

Ben je net zo enthousiast als ik, doe dan mee! Klik hieronder op de button voor onze video met alle informatie.

Naar het project
Skybox in de koeienstal

Skybox in de koeienstal

Burgerbrug

Mijn naam is Marco Klaver en ik heb een melkveebedrijf in Burgerbrug (NH) met 400 koeien. De groei op de boerderij in de afgelopen jaren gaat bij mij niet alleen om meer maar vooral om beter. Ik ben elke dag bezig met het welzijn en de gezondheid van mijn koeien. Onze nieuwe stal biedt twee keer zoveel ruimte per koe en waterbedden om op te rusten. Natuurlijk gaan onze koeien in de zomer naar buiten. Gelukkig willen mensen tegenwoordig weer weten hoe hun eten wordt gemaakt en ik wil dat graag laten zien. Aan schoolklassen, aan de buurt, aan u! Realiseert u met mij samen de inrichting van onze ‘skybox’ met VIP uitzicht op de stal, dan nodig ik u graag uit voor een feestelijke rondleiding.

Klik op de button voor het filmpje!

Naar het project

Help de ooievaar aan zijn nest

Zeewolde

Wij, Esther en Wilbert hebben een melkveehouderij in Zeewolde. Onze boerderij wordt vaak bezocht door ooievaars vanuit de kolonie in Lelystad. Als wij gaan maaien dan zitten ze binnen 10 minuten vlakbij de maaimachine op zoek naar muizen. Van dichtbij zijn het hele grote en mooie vogels, die best wel tam zijn. Wij maken onze boerderij zo geschikt mogelijk voor allerlei dieren. Er broeden hier boerenzwaluwen, een kerkuil en ook vleermuizen en egels. De ooievaar broedt ook graag op een boerderij. Veilig, dicht bij de mensen, maar wel rustig. Daarom willen wij een ooievaarsnest plaatsen.

Voor iedereen die dit met ons realiseert wordt het nest uitgerust met een professionele webcam om mee te kijken hoe de kuikens uitkomen en opgroeien. Ons lijkt dat geweldig om te zien. Jullie ook? Doe dan mee!

Naar het project
Oog in oog met de koeien

Oog in oog met de koeien

Scharwoude

Wij, Petra en Marit, laten de traditionele en authentieke stolpboerderij ‘Stille Pieter’ in Scharwoude (NH) voortbestaan als zorgboerderij. De kleine schaal met veel aandacht voor de dieren, de tuin en creatieve activiteiten wordt enorm gewaardeerd door onze cliënten. Echt contact met dieren is heel waardevol. Dat kan bij ons nog beter als de stal wordt aangepast, zodat onze 40 koeien die in de winter binnen staan, naar de mensen kunnen kijken die hen komen verzorgen. Daarom willen wij de stalinrichting omdraaien. Dat is ook fijn voor de koeien met hun kalfjes, want die zijn heel nieuwsgierig en kijken graag rond. Wilt u meer weten?

Klik dan op onderstaande button voor het filmpje. En doet u mee? Dan kunt u zelf komen beleven hoe mooi het hier is en de koeien knuffelen.

Naar het project

Bedankt voor het bericht!'

Het wordt op dit moment verzonden.'

Wij zullen binnen enkele dagen antwoorden

Oeps, er ging iets mis

Refresh de pagina en probeer het opnieuw.'